Home » Wordpress » 2 WordPress Plugins die mij blij maken!

2 WordPress Plugins die mij blij maken!

Plugins automatisch inschrijvers mailen

Plugins

Iedere WordPress gebruiker kent ze wel, die kleine handige hulpmiddeltjes in WordPress. Ze worden Plugins genoemd. Vaak wordt beweerd dat een plugin je site vertraagd. Bij de meeste plugins is dit nauwelijks van invloed. Wil je hier meer over lezen dan raad ik de post “Maken WordPress plugins je site langzamer” van Webtalis aan. De twee plugins, Notification en Custom taxonomy order, die ik in deze post behandel, hebben mijn site in ieder geval niet langzamer gemaakt.

1) Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress

Automatische subscriber mail plugin

Notification van BracketSpace is een super handige plugin die de emails van WordPress kan overschrijven. Ik gebruik deze plugin om subscribers van mijn website automatisch een email te sturen zodra er een nieuwe post online is.

Jetpack

Als je de plugin Jetpack heb geïnstalleerd en deze gekoppeld hebt aan een wordpress.com account kun je ook automatische nieuwsbrieven instellen. Helaas stuurt Jetpack een email met mijn volledige post erin. Ik wil echter een uittreksel met een “lees meer…” mogelijkheid. Goed om te vermelden is dat het niet aan Jetpack ligt dat dit gebeurd. Ik heb namelijk in WordPress bij “Instellingen =>Lezen” de feed weergave op volledig staan. Bij mij moet dit omdat anders een aantal bloggernetwerken geen thumbnail weergeven bij mijn posts.

Notification is de oplossing

Notification maakt automatisch een email zodra ik op knop “publiceren” druk. Je hoeft alleen een template aan te maken dat via shortcodes eenvoudig in elkaar te klikken is.

2) Custom taxonomie order

Custom Tags en Categorie volgorde

Wil je site overzichtelijk houden dan kun je bijvoorbeeld je tags en categorieën handmatig sorteren door ze te verslepen. Je kunt ze ook laten sorteren op alfabetische volgorde. Niet iedereen zal dit toepassen, maar als je veel categorieën en tags hebt is dit een ongelooflijk makkelijk hulpmiddel. Custom taxonomie order is te vinden op wordpress.org

Automatisch of handmatig

Ik gebruik plugins om te auto posten op facebook en pinterest en nu dus ook om automatisch mijn nieuwste posts te mailen aan inschrijvers. Gebruik jij ook geautomatiseerde communicatie naar  je doelgroep of doe je alles handmatig? Laat het mij weten!

CHEERS

JOOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: