Home » about me! » About Joost: 3 x Dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij weet!

About Joost: 3 x Dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij weet!

About Joost: 3 x Dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij weet!

BLOGPAUSE

Zoals jullie misschien gezien hebben heb ik een aantal weken geen post meer geschreven. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat ik geen tijd had. Dat ik dit ook daadwerkelijk niet had komt door de werkzaamheden die ik naast het bloggen doe. Om mijn blog wat persoonlijker te maken heb ik bedacht om maar eens een blog over mijzelf te schrijven. Deze post kan dan gelijk dienst doen als een “About Me” pagina.

1. Mijn naam is Joost

Ten eerste de dingen die je wel van mij kunt weten. Mijn naam is Joost Poppinga. Mijn voornaam is ook de naam van mijn blog. Ik ben in 1966 geboren in Glimmen (Haren). Helaas woon ik daar al 30 jaar niet meer, anders was ik begin dit jaar miljonair/rijk geworden in de postcode loterij. Ik woon nu in Tynaarlo in de prachtige provincie Drenthe.

Glimmen wint in de Postcode loterij
Bron: Persfoto’s Nationale postcode loterij

2. Living Outdoors!

Ik ben geboren in november. Ik ben dus een herfst-mens en een boogschutter. Is het karma of niet? Maar in de herfst en winter ben ik het meest productief. Ik hou van deze seizoenen. Ik ben graag buiten. Ik werk voor het bedrijf Outstanding Garden & Outdoor. Voor de klanten van Outstanding richt ik tuinen in, lever ik de beplanting en doe ik onderhoud. Tevens geef ik cursussen over bomen en struiken. Dit varieert van cursussen over fruitteelt tot onderhoud van bomen en bodemleven.

Vlonderterras maken voor een klant van Outstanding

3. Computers zijn mijn hobby!

Ik hou van computers! Toen ik nog op de HEAO zat bouwde ik al computers om. Eerst voor mijzelf en later ook voor mede studenten. Toen ik bij mijn eerste bedrijf begon, kreeg ik de opdracht om de mogelijkheden van een website te bekijken. Websites bouwen was in 1999 behoorlijk prijzig. Ik heb het bedrijf toen aangeboden het zelf te doen. Ik heb toen geweldig veel geleerd. Een vurige wens van mij is nog altijd om van mijn hobby mijn werk te maken.

4. Bloggers Nederland en Bloggers Noord Nederland

Bloggers Nederland en Bloggers Noord Nederland zijn de eerste schreden op weg naar een eigen bedrijf in IT-land. De websites hebben meerdere functies. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik veel leer over WordPress en bijbehorende plugins. Deze informatie gebruik ik in de cursus WordPress voor beginnende- en wat gevorderde cursisten. Daarnaast vind ik het gewoon leuk om iets voor bloggers te betekenen.

Ik ben ooit een afbeelding tegen gekomen op internet die als inspiratie bron dient:

Logo Bloggers Nederland

 

Voor mij staat het symbool voor wie ik ben. De gekruiste pijlen staan voor mijn sterrenbeeld boogschutter. Boogschutter betekent voor mij positiviteit. Ik hou ( ) van de bloggers en vloggers die elke keer weer de moeite nemen om content te maken. Samenwerken (TOGETHER) staat bij mij heel hoog in het vaandel. Gelijkwaardigheid van man en vrouw is voor mij vanzelfsprekend. Ik kom op dit laatste in mijn post “About me 2” terug.

Ben jij ook bezig je droom uit te laten komen? Laar het mij weten!

Dare to dream!

Cheers!

Joost

 

 

 

 

 

 

25 Reacties

 1. mei 19, 2019 / 2:51 pm

  dromen zijn illusies, ik leef gewoon mijn leven en probeer er al het mooie uit te halen

  • mei 19, 2019 / 3:45 pm

   Heel realistisch Henk en waarschijnlijk ook praktisch. Ik ben nu eenmaal een dromer! 🙂

 2. mei 19, 2019 / 7:24 pm

  Altijd leuk om de blogger achter het blog te leren kennen. Ik ben zeker bezig met mijn droom mijm tweede boek uitbrengen.

  • mei 20, 2019 / 8:48 am

   Je tweede boek al! Ik heb al moeite genoeg met een post schrijven! Goed werk!

 3. mei 20, 2019 / 8:19 am

  Aha! Heel leuk om wat meer over jou te lezen! En euh, ik ben ook eerder een herfst-mens hoor, dus je bent zeker niet alleen!

  • mei 20, 2019 / 8:44 am

   Dankje Laura, start ik de maandag weer lekker! Jij ook een fijne dag gewenst!

 4. Melissa
  mei 20, 2019 / 12:20 pm

  Aah wat balen dat je verhuisd was. Miljonair zijn klinkt niet verkeerd. Tynaarlo is ook erg mooi. Zelf woon ik in mooie Emmen

  • mei 20, 2019 / 4:07 pm

   Ach Melissa, geld maakt niet gelukkig! Maar ik had het graag in de pocket gehad!

 5. mei 20, 2019 / 1:02 pm

  Mooi dat vlonderterras! Wij hebben dat in onze achtertuin (een veranda met een terras van vlonders). Heb je nog een goede tip hoe je dat het beste schoon kunt houden? Het wordt ouder en ouder (dateert uit 2001) dus een hogedrukspuit vind ik wat spannend worden (plus we hebben witte muren), chloor gebruik ik liever niet ivm de planten in de tuin. Schoonmaakazijn?
  En meer on topic. Leuk om de persoon achter de blog te leren kennen.

 6. Mandy
  mei 20, 2019 / 1:39 pm

  Leuke blog! Mijn vriend woont ook in Tynaarlo, ik woon zelf in Hoogezand. Computers zijn absoluut niet mijn ding. Ik ben wel bezig met mijn droom uit te laten komen namelijk een nog groter vrachtwagenrijbewijs halen

 7. mei 20, 2019 / 2:24 pm

  Wat goed dat je bezig bent om je IT-dromen te verwezenlijken. Gewoon ervoor gaan!

  Ik jaag mijn creatieve dromen na met mijn blog en mijn hbo-opleiding Communication and Multimedia Design.

 8. mei 20, 2019 / 5:02 pm

  Ik ben zeker ben druk met mijn blog bezig om op de rails te krijgen en ga komend jaar de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 doen op het MBO!

 9. mei 20, 2019 / 5:02 pm

  Dan zijn we dus min of meer streekgenoten, ik woon in Veendam, dus redelijk in de buurt. Altijd leuk om op deze manier meer van iemand te weten te komen en hoe iemand erbij is gekomen om te beginnen met bloggen.

 10. mei 20, 2019 / 7:39 pm

  Nou ja, ik zit in de beginfase. Mijn droom is om bij een tijdschrift te werken zoals de Linda. Meiden of &C. De beginfase is dat ik vanaf september Grafische Vormgeving ga studeren in Utrecht!

 11. mei 21, 2019 / 7:02 am

  Wat goed dat je je dromen na jaagt met je eigen bedrijf! Ik ben een jaar geleden begonnen met mijn droom najagen recensent van boeken worden met mijn eigen blog en daarbij Nederlandstalige auteurs in het zonnetje zetten. Nu heb ik Dyslexie dus had ik nooit gedacht zo ver te komen als waar ik nu ben.

 12. mei 21, 2019 / 6:27 pm

  Wat leuk om te lezen en meer over je te weten te komen. Wat balen dat je die miljoen net (op 30 jaar na) hebt gemist haha. Ik woon ook in Drenthe, dus leuk om medeloggers uit het hoge noorden te leren kennen.

 13. mei 21, 2019 / 7:08 pm

  Leuk je te leren kennen Joost! Ik ben ook een boogschutter wat leuk haha. Leuke manier om te weten wie de artikelen schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.