Home » about me! » About Joost 2! Wereldverbeteraar of toch niet?

About Joost 2! Wereldverbeteraar of toch niet?

About Joost 2! Wereldverbeteraar of toch niet?

Outstanding

In mijn vorige post About Joost 1, schreef ik al dat ik voor het bedrijf Outstanding Garden & Outdoor werk. Outstanding verkoopt in de webshop Fashion & Vintage tweedehands merkkleding en outdoor kleding. Garden & Outdoor verkoopt planten en doet aan tuininrichting. Ons doel is om binnen dit bedrijf bij te dragen aan de circulaire economie. Voor ons bedrijf betekent dit dat wij hergebruik willen stimuleren en verspilling willen tegengaan. In de zomer evalueren wij altijd onze doelstellingen en bekijken we of ze nog realistisch en haalbaar zijn.

Uitnodiging Mañana Mañana

Een week geleden vroeg de eigenaresse, Esther Roos, van Outstanding, mij of ik zin had om mee te gaan naar een festival.  Het leek haar een goede voorbereiding voor onze evaluatie. Ze had namelijk  een uitnodiging van de “Feestfabriek” voor een festival dat Mañana Mañana heet.  Mañana Mañana is een relax-festival met de mooie ondertitel “Ver weg van de grijze massa”. Alleen het woordje relax sprak mij al aan. Wat zagen wij allemaal op dit festival en hoe gaf dit nieuwe inspiratie voor het bedrijf.

Kasteel Vorden

Het festival vindt plaats in Vorden, dat ligt bij Doetinchem en Hengelo in de Achterhoek (provincie Gelderland), op het prachtige landgoed van Kasteel Vorden. Dit landgoed is het decor! En wat voor 1, ik raakte overweldigd door de aankleding en uitlichting van het park waarbij van veel natuurlijke materialen gebruik werd gemaakt. Er waren prachtige totempalen gemaakt door losgeslagen wilden met een motorzaag. Diverse decoraties van bloemen die het landgoed een heel prettig gevoel gaven. Maar vooral het aanlichten van de bomen en het kasteel gaven mij weer een bevestiging wat je met lampen in de natuur(tuin) allemaal kan realiseren.

Vintage Fashion

Veel bezoekers hadden zich prachtig aangekleed. De festival dresscode varieerde van houthakkers-style tot hippie flowerpower. Een aantal Vintage verkopers was verzameld in een gezellig hoekje. Mijn partner Esther die het tweedehands fashion gedeelte van ons bedrijf bestiert. Moest hier natuurlijk een aantal keer langs. Hoe zij dit festival beleefde kun je lezen op haar blog “Outstanding Blog”.

Food

Ongeveer een jaar geleden besloot Esther dat ze geen vlees meer wil eten. Je kan echter niet zeggen dat dit een vegetarisch of vegan festival is. Veel foodtrucks beloofden dat ze biologisch waren. Zelf heb ik mijn vlees consumptie aanzienlijk geminderd tot 2 x vlees in de week. Op dit festival kon ik de verleiding niet weerstaan om bij “Cajun Burger” deze heerlijke burger te scoren.

Esther koos voor Cous Cous, behalve dat deze biologisch is lag hij op een schaaltje van palmblad.  Voor mijn vorige bedrijf ben ik veel bezig geweest met verteerbaar materiaal dat sterk genoeg was om planten in te telen. Wij kwamen toen met potten van cocosmateriaal en van Olifantsgras. Het nadeel van cocos en palmblad is natuurlijk dat dit van ver weg moet komen. Olifantsgras kan in Nederland geproduceerd worden. Steeds meer consumenten zijn bereid om biologisch geteelde producten te kopen, echter de meeste mensen weten niet waar het vandaan komt. Sperziebonen in de winter komen vaak uit Senegal of Spanje en dan praat je toch over aanzienlijke transport afstanden.

Plastic

Persoonlijk maak ik mij grote zorgen over het gebruik van plastic en zeker plastic dat lijdt tot zwerfplastic. Als ik bij de cafetaria kom dan vragen ze mij niet eens of ik er een plasticzakje om wil.  Standaard komt mijn kroket in een plastic bakje. Ik geef dus al voor mijn bestelling aan dat ik geen plastic wil. Dat kost altijd veel hoofdbrekens bij de medewerkers van de cafetaria. Gisteren zij hij ineens tegen mij “Geen plastic zeker”. Ik was verrast. Toen kwam de mededeling “Ik heb tegenwoordig bakjes van suikerbiet”. Ik heb mij nog niet verdiept in produkten van suikerbiet. Maar dat ga ik zeker doen. Toen ik thuis kwam zat mijn kroket trouwens gewoon in een plastic bakje. Het suikerbiet bakje was kennelijk alleen voor de patat.

Bron: Persbericht Mañana Mañana (De Feestfabriek)

Op Mañana Mañana wordt plastic gescheiden van andere afvalstromen. Op het terrein waren echt heel veel dropzones voor afval. Verder liepen er veel medewerkers afval te verzamelen. Ik heb echt nog nooit zo’n schoon festival terrein gezien.

Muziek

Muziek is een grote passie van mij. Het help mij ontspannen en het inspireert mij. Op het programma van Mañana Mañana stonden voor mij alleen onbekende bands. Maar via de Mañana  app kon je vaak al een deel van een stream beluisteren. Ik ben na het millennium groot fan geworden van Indierock. Country invloeden vind ik daarin ook niet verkeerd. Ik ben fan van Kings of Leon maar vind ook Miley Cirus leuk om maar ff een indruk te geven. Twee bands sprongen er voor mij uit op dit festival namelijk Kitchenette en Birds that Change Color. Vooral het slotnummer van Birds that change color “Juicy Lucy” werd heerlijk uitgevoerd. Ik heb op Google Play gelijk hun nieuwste EP gedownload met de schone naam Nova Albion.

Totaal opgeladen en vol energie!

Mañana Mañana mag met recht een relax festival genoemd worden. Gedurende de twee dagen ben ik de zakelijke beslommeringen kwijt geraakt en vol inspiratie en energie terug gekomen.

Wat is jouw favoriete festival? Laat het mij weten!

CHEERS PARTY PEOPLE!

Joost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.