Home » about me! » About Joost 3: Vakantie Playlists, Offline Muziek en meer!

About Joost 3: Vakantie Playlists, Offline Muziek en meer!

Offline Muziek met Play Music

Ik leef op muziek!

In mijn vorige post vermelde ik al dat ik een groot liefhebber ben van muziek. Ik heb groot respect voor bloggers die hun gevoel en mening over muziek kunnen omzetten in woorden. Met andere woorden een recensie kunnen schrijven over muziek. Bij mij is het meer ik voel iets of niets. Ik kan dan vaak ook niet aangeven waar dat nou in zit. Ik ga dat dan ook niet proberen! In deze post wil ik schrijven over hoe ik naar muziek luister, welke apps gebruik ik en welke gadgets gebruik ik hier voor.

Hoe luister ik naar muziek?

Ik ben van een generatie die begonnen is met Elpees en Singels. Mijn eerste Single was van Smokie (Needles and Pins) uit 1977. Het kopen van muziek is voor mij altijd een speciale beleving geweest. Uren heb ik gespendeerd aan zoektochten in de bakken van V&D en natuurlijk “de” muziek winkel van Groningen Elpee (Elpee bestaat overigens nog steeds, zie de post van dvhn.nl).

De shop van Elpee in Groningen tot 2017! Bron: Blog post Oostgroningen.nl (Bestaat niet meer)

Misschien is het heel 80’s maar voor mij geldt dat als ik iets koop dan moet ik iets in handen hebben. Op z’n minst moet ik het kunnen downloaden en op een medium kunnen schrijven. Ik begon met cassette-bandjes en toen naar beschrijfbare CD-s en anno nu naar harddisks. Ik heb al mijn LP’s en CD’s geript naar mijn harddisks met Windows Media Player dit programma zit gelukkig standaard ingebakken in Windows.

Overigens koop ik nu geen nieuwe muziek meer op cd’s maar download ik het als mp3 bij online music shops. Heel enkel koop ik nog uit sentimentele overwegingen een gouwe ouwe op vinyl.

Muziek database

Het mooie van muziek digitaliseren is natuurlijk dat je het overzichtelijk in een database kan bewaren en vandaar uit naar je muziek installaties en tv kan streamen. Jarenlang heb ik gezocht naar het ideale systeem. Via set-top boxen van o.a linksys en XBMC systemen (Nu Kodi) ben ik uitgekomen bij Google Play Music.

Waarom Google Play Music

Google Play Music, offline muziek luisteren

De redenen dat ik voor Google Play Music kies zijn:

 1. Het is gratis
 2. Je kunt 50.000 nummers uploaden via je computer. Ook met de gratis versie.
 3. Met de app kun je off-line muziek luisteren
 4. De bediening van app is super eenvoudig

1 & 2 Gratis

Veel streamingsdiensten hebben een gratis variant. Maar met bijvoorbeeld Spotify kun je niet gratis bestanden uploaden . Je hebt daar de premium versie van Spotify voor nodig. Bij iTunes is dit ook het geval. Overigens kun je wel je eigen bestanden in de gratis windows versies van beide streamingsdiensten uploaden je kan ze echter niet gratis synchroniseren met je telefoon app. Bij Google Play Music kan dit allemaal wel. Er is trouwens een extra programma te downloaden dat Google Music Manager heet. Hierbij kun je snel je MP3 /OGG/FLAC etc. verzameling uploaden.

3. Offline muziek met Google Play Music

Google Play Music kan ook nog eens je muziek cachen op je telefoon zodat je ze offline kan beluisteren. Dit is natuurlijk ideaal als je op reis bent. Helaas gaan er al een tijdje geruchten dat Google Play Music vervangen gaat worden door Youtube Music. YouTube Music heeft op dit moment in Europa nog nauwelijks functionaliteit. Ik hoop zo dat het dezelfde functies krijgt als Google Play Music. Please, Please Google!

4. Bediening en synchronisatie

Bij Google Play Music is alles super snel. De app werkt heel eenvoudig. Is er dan helemaal geen kritiek op Google Play Music. Natuurlijk is die er. Het muziek aanbod schijnt niet zo uitgebreid te zijn. De kwaliteit van de streams is lager dan bijvoorbeeld iTunes en Spotify. Ik hoor overigens het verschil niet. Maar er zijn ongetwijfeld audiofreaks die dat wel horen. Waarschijnlijk is Google Play Music daardoor ook sneller met laden en heeft geen buffering nodig. Vooral op langzame Wifi netwerken is dit waarschijnlijk een voordeel.

Om even terug te komen op het muziek aanbod. Ik heb tot nu toe echt alles gevonden wat ik zocht. Bijvoorbeeld een band die net gestart is en uit Nederland komt Kitchenette staat gewoon in de shop van Google Play Music. Mijn playlisten zijn klaar! Ik kan op vakantie!

Streaming in mijn huis

Dit was voor mij simpel. Ik kwam op AlieExpress deze wireless Receiver tegen. Koste geloof ik nog geen $5,00 en werkt al jaren super via Bluetooth. Wil je liever bij een Nederlands bedrijf bestellen Bol.com heeft ook een mooie aanbieding met een korting van 50%.

Deze kleine receiver sluit je via een iPhone-docking 30-pin (oude iPhone) aan op de versterker. Dit docking station is voor € 14,18 verkrijgbaar bij de Nederlands/Duitse webshop Iwonatec.

Via de bluetooth verbinding speel je dan Spotify, Google Play Music af op je gewone audio installatie. Bij mij moest dit zo omdat ik nog gehecht ben aan mijn oude vertrouwde hifi-installatie zonder bluetooth en wifi.

Wat is jouw favoriete Music Shop of Streaming Service? Ik wens iedereen een hele fijne vakantie!

CHEERS, HAPPY HOLIDAYS!

JOOST

 

Samenvatting
software image
Beoordeling Schrijver
1star1star1star1star1star
Beoordeling Lezers
3.5 based on 5 votes
Software Naam
Google Play Music
Operating System
Every
Software Category
Music
Prijs
EUR 0
Webadres/URL

8 Reacties

 1. juli 19, 2019 / 7:56 am

  Ik ben een echte spotify’er geworden. Vroeger kocht ik regelmatig cd’s, maar door het feit dat m’n auto nu geen CD-speler meer heeft, is dat sterk geminderd. Nu hebben we de premium-versie van Spotify, en gebruik ik ‘m in m’n auto, op m’n telefoon en op onze televisie

 2. juli 19, 2019 / 8:43 am

  Ehm, ik ben nu eindelijk aan Spotity dankzij mijn jongste zoon. Daarmee kan ik playlists maken om naar te luisteren tijdens het hardlopen, maar verder doe ik er weinig mee.

 3. juli 19, 2019 / 4:43 pm

  Ik kom uit het tijdperk dat ik singles bij de V&D kocht, muziek downloadde via Limewire en Kodi ken ik ook! Verder ben ik een Spotify meisje, haha. Wel benieuwd naar die AliExpress reciever. Tell me more!

 4. juli 20, 2019 / 12:46 pm

  Thuis zet ik gewoon op de pc de stream van een radio zender aan, vaak is dat jazz radio, een Franse zender. Spotify heb ik nog nooit gebruikt

 5. juli 21, 2019 / 3:56 pm

  Die receiver is ideaal. Dat ga ik ook bestellen! Bedankt voor de tip. Ben zelf ook een muziek liefhebber en heb een abonnement op Spotify, maar heb ook nog zat muziek thuis wat niet op spotify staat.

 6. augustus 6, 2019 / 4:04 pm

  Ik ben zelf ook gek op muziek. Leuke playlist en blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.