Home » Wordpress » Dood spoor? Automatisch posten in meerdere facebook groepen.

Dood spoor? Automatisch posten in meerdere facebook groepen.

Dood spoor? Automatisch posten in meerdere facebook groepen.

Waarom Automatisch posten op Facebook

Het posten in verschillende facebook groepen kan tijdrovend zijn en als je daar een makkelijke plugin voor hebt kun je daar gebruik van maken. De gewonnen tijd kan dan weer besteed worden aan het werken aan je blog en posts. Ongeveer 5 jaar geleden heb ik op een website een plugin gehad, die automatisch mijn posts naar facebook stuurde. Recentelijk probeerde ik deze plugin weer te activeren. Helaas die functioneerde niet meer. Niet getreurd ik vond het een ingewikkelde plugin die via een facebook-API werkte. Anno 2019 verwacht je nieuwe plugins voor automatisch posten op facebook, die makkelijker te gebruiken zijn. Dus googelen maar.

Mailen naar facebook groepen!

Automatisch posten op Facebook Pages

Mijn eerste gedachte was: Je kan toch automatisch je post laten versturen met de Jetpack plugin? Inderdaad dit kan nog steeds maar alleen naar een pagina en niet naar groepen.  Via google stuitte ik op een tip om email in te zetten. Volgens deze bron kun je email sturen naar username@groups.facebook.com.

Dateer informatie

Nog meer googelen en natuurlijk nog meer uitleg hoe je dit moet doen. Maar wat ik ook probeerde niets werkte. Uiteindelijk bedacht ik mij hoe oud is de informatie eigenlijk die ik gebruik. Wederom bezocht ik de pagina’s en ontdekte ik dat de posts niet gedateerd waren. Waarschijnlijk waren dit allemaal posts die voor 2018 gepubliceerd zijn. Voor mij onderstreept dit weer het belang om informatie te dateren.

Conclusie een dood spoor

Na ongeveer 2 dagen lezen, lezen en nog eens lezen, denk ik dat autoposten per email naar facebook groepen al vijf jaar niet meer mogelijk is.

WpMayor.com schrijft hierover het volgende;

Earlier this year (2018) Facebook introduced some changes to their API which broke autopost features in many plugins including Jetpack. Many users were up in arms against these changes as they could no longer post to their personal Facebook profiles or Facebook groups.

Businessinsider.nl schrijft:

All of these (facebook) policy shifts come at a tumultuous time for the company, which has been hustling to show that it’s working to protect its users and their data in the wake of the Cambridge Analytica scandal, where as many as 87 million users had their profile data improperly used for political ad targeting.

Is automatisch posten in facebook groepen helemaal niet meer mogelijk in 2019?

Automatisch posten in Facebook groepen

Nee dat is niet het geval. Facebook laat een aantal gekwalificeerde partijen toe om autoposten aan te bieden aan hun klanten. Op een dood spoor ontstaat soms nieuw leven! Blog2Social, Zapier en SNAP zijn hier voorbeelden van. Het blog “Twijfelmoeder” heeft een leuke post geschreven over Blog2Social. Gratis is het allemaal niet en dat begrijp ik ook wel. Autoposten komt natuurlijk voort uit de behoefte om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat bloggers die geld willen verdienen met hun blog zich hiermee bezig houden is dan ook niet zo verwonderlijk. De kosten gaan voor de baten uit!

Bron: https://ny.curbed.com

Wordt geen Spammer!

Pas wel een beetje op met autoposten. Voor Facebook zijn de FB groepen op dit moment de belangrijkste feature, belangrijker dan de pagina’s (pages). Zelf vind ik groepen ook het leukste van facebook. Dit komt omdat er veel meer interactie is tussen de leden van de groepen. Als dit te veel wordt verstoord door spammers dan gaat de charme van de groepen af. Dit realiseert facebook zich ook en die straft spammers dan ook met een “Block and spam warning”.

Gebruiken jullie een autoposter en welke is dat? Wat zijn jullie favoriete facebook groepen. Let me know!

CHEERS! 🍺

JOOST

 

20 Reacties

 1. oktober 19, 2019 / 8:28 pm

  Ik kom je blog zeker nog eens bezoeken!

 2. oktober 20, 2019 / 8:56 am

  Ik post alleen auto op mijn pagina en vandaar uit deel ik het via mijn telefoon in groepen je hoeft dan maar een keer en berichtje te type en de groepen aan te klikken waar je het wilt posten net zo handig.

  • oktober 20, 2019 / 10:29 am

   Super, dit wist ik nog niet. Ik kan echter maar 1 groep selecteren/aanvinken en niet allemaal tegelijk. Klopt dat?

 3. oktober 20, 2019 / 4:10 pm

  Ik wist niet dat je zoiets had. Bij mij lukte een ander plug-in niet toen liet ik het maar. Ik ga het uitproberen met een autoposter.

 4. oktober 20, 2019 / 5:12 pm

  Interessant! Want eerlijk, ik vind het een tijdrovende klus om in alle groepen te herposten.

  • oktober 23, 2019 / 12:03 pm

   Ja dat was de hoofdreden om er in te duiken. Overigen vind ik de tip om het eerst op je pagina te plaatsen en daarna te delen in de groepen ook wel een makkelijke.

 5. oktober 20, 2019 / 6:27 pm

  Volgens mij heb ik geen plug-ins. Ik moet mij er nog steeds in verdiepen.

  Mijn website staat sinds vorige week online. Ik ben dus nog nieuw. Ik probeer niet te spammen. Ik vind de Facebookgroepen ook leuk ivm interactie wat je zegt, maar sowieso vind ik het leuk om andere blogs te lezen.

 6. oktober 20, 2019 / 6:50 pm

  Ik plan mijn berichten op mijn pagina wel in, maar plaats ze handmatig in de verschillende groepen. Ik vind het leuk om andere bloggers te ontmoeten via deze groepen. Je leest nog eens wat van elkaar en soms leer je ook nog nieuwe mensen kennen!

 7. oktober 22, 2019 / 9:53 am

  Ik post het op mijn eigen pagina en deel het dan met meerdere groepen. De makkelijkste en snelste manier die ik tot nu toe heb ontdekt.

  • oktober 22, 2019 / 9:58 am

   Bedankt voor je reactie! Op dit moment denk ik ook dat dit de snelste oplossing is!

 8. oktober 22, 2019 / 10:03 am

  ik gebruik ook die handmatige methode, jammer dat het weer zo omslachtig moet

  • oktober 22, 2019 / 10:18 am

   Ja Henk, dat vind ik ook jammer! Overigens niets moet, maar niet alles mag meer!

 9. Mandy
  oktober 22, 2019 / 3:26 pm

  Wat handig! Ik kan volgens mij geen plug ins installeren.. ik moet me daar nog even in verdiepen, zulke dingen lijken me zo handig.

  • oktober 23, 2019 / 11:59 am

   Hallo Mandy als je een WordPress.com website hebt, moet je eerst naar het Business abonnement nemen om plugins te gebruiken.

 10. Katleen
  oktober 22, 2019 / 4:24 pm

  Facebook hecht veel belang aan groepen omdat het daar een verdienmodel van aan het maken is.

 11. oktober 22, 2019 / 6:06 pm

  Ik vind de groepen op Facebook ook leuk. Ik post alles trouwens handmatig in verschillende groepen. Het is eigenlijk gewoon kopieer en plakwerk en ben er gelukkig altijd redelijk snel doorheen.

 12. november 6, 2019 / 10:48 am

  Nee, ik doe dat altijd handmatig. Ik las ooit dat het beter is, en ik verloor anders ook compleet het overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.