Home » Wordpress » BLOGGERS NOORD NEDERLAND: THE MAKING OF… PART 2

BLOGGERS NOORD NEDERLAND: THE MAKING OF… PART 2

BLOGGERS NOORD NEDERLAND: THE MAKING OF… PART 2

USER-GENERATED CONTENT

In maart 2018 ben ik begonnen met de ontwikkeling van bloggersnoordnederland.nl. Ik wilde een site maken die door bloggers zelf gevuld wordt. Aangezien ik geen idee had hoe ik dat zou moeten doen, ben ik gestart met Google. Ik zoek vaak in het Engels en gebruik dan de volgende zoek term “User generated content”. In de zoek-resultaten kwam een pagina naar boven met de titel: ” 9 Plugins to Encourage User-Generated Content Submissions on Your WordPress Site” van WPMUDEV. Dit artikel gaf mij het vertrouwen dat het in ieder geval mogelijk is dat gebruikers zelf informatie kunnen toevoegen aan mijn site.

WELKE CONTENT?

Welke content wil ik publiceren. Deze vraag lijkt kort maar krachtig, maar dat maakt hem nog niet bepaald makkelijk. Misschien moet ik het maar aan de gebruiker overlaten. Geef gebruikers gewoon toegang tot een afgeschermd deel van het WordPress dashboard en laat hem/haar zijn gang gaan. Ik bedacht echter al gauw dat dit tot een weinig uniform geheel zou leiden. Een invulformulier, waarbij de gebruiker de URL van zijn blog, de blognaam, een omschrijving en een banner kan opgeven leek mij een beter te beheersen oplossing. Uiteindelijk heb ik voor USP-PRO Front-End Form gekozen. Het resultaat is een invulformulier op bloggersnoordnederland.nl.

RETRO?

RSS-Feeds?

Naast bovengenoemde gegevens wil ik een samenvatting weergeven van de laatste 5 a 10 blogposts van de gebruikers. Na veel google werk kwam ik er achter dat RSS-feeds aan alle eisen voldoet. RSS is een codering in XML, die er voor zorgt dat berichten door andere websites of door readers gelezen kunnen worden. Maar RSS, is dat nog wel van deze tijd? RSS readers, zoals Google reader, waren verdwenen en in blogs verschenen al berichten dat RSS dood zou zijn en op z’n best gezegd retro zou zijn. De WordPress plugins die RSS kunnen lezen, zijn echter springlevend en worden ge-update. Ik heb gekozen voor RSS Aggregator met een aanvullende Thumbnail en Excerpt module.  Wil jij dat je blog rss-feed goed wordt weergegeven, controleer dan even je instellingen (zie afbeelding).

Bloggroll ?

Bloggersnoordnederland.nl is gemaakt om bloggers uit Noord Nederland te promoten (zie mijn eerste post). Een gouwe ouwe om andere sites te promoten is een “Blogroll”. Als je googelt naar bloggers promotie of bloggers in het algemeen, dan kom je al gauw posts van blogtrommel.com tegen.  Ik las de post “De teloorgang van de blogroll”.  Een blogroll is niets anders dan een lijstje met links naar blogs van anderen. Na het lezen van deze post dacht ik: dit lijkt mij leuk voor mijn eigen blog. Retro of niet? Lijstjes maken is altijd leuk aan het einde van het jaar. In dit blog ga ik de plugin Listly uitproberen; of dit een goede plugin is hoor je later in een nieuwe post. Het leuke van de site blogtrommel.com is dat er kritisch over bloggen geschreven wordt. Het schijnt dat ‘blogtrommel’ ooit als grote blogroll begonnen is. Als je de definitie van blogroll bekijkt, denk ik dat bloggersnoordnederland.nl ook een blogroll is.

Is bloggen nog de moeite waard?

Ik stel mijzelf natuurlijk altijd de vraag of bloggersnoordnederland.nl van deze tijd is en of er behoefte aan is. Op dit moment kan ik daar nog geen antwoord opgeven. Toevallig of niet, we kwam net een nieuwe post uit van  bloggenenloggen.nl met als titel Bloggen: waarom zou je? Het ultieme antwoord!. Maar misschien moet ik een poll gaan houden, zoals op ‘blogtrommel’:  “Wat wordt er van jouw blog in 2019”. Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomsten. Dus ben jij ook blogger, vul in die POLL! Ik ga dat zeker doen!

Ik ben zelf het meest benieuwd naar jouw mening over bloggersnoordnederland.nl. Is zo’n pagina handig of gebruik je liever andere middelen om blogs te vinden en welke zijn dat dan?

🍾Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2019💥

CHEERS

JOOST

 

 

39 Reacties

 1. december 31, 2018 / 6:03 pm

  Ik vind het geweldig, dat je dit doet. Naast dat mijn blog er ook in staat, heb ik ook nieuwe blogs ondekt. Dus voor mij is het zeker, de moeite waard.

  Misschien is het wel een idee, om voor de YouTubers van het noorden te gaan promoten?

  • joostpop
   Auteur
   december 31, 2018 / 10:09 pm

   ThnX Quirina, ik vind het heel leuk dat je bloggersnoordnederland.nl kan waarderen. Ik zag dat jij ook een nieuwe post hebt met je doelen voor 2019. Mijn eerste doel is om naast bloggersnoordnederland.nl ook bloggersnederland.nl te gaan lanceren in 2019. Het is de bedoeling dat de noordelijke bloggers hier ook in komen te staan. Doe je ook mee? Fijne jaarwisseling! CU in 2019

 2. januari 2, 2019 / 4:58 pm

  Ik weet niet of er markt voor is, maar voor jou lijkt mij het belangrijkste dat je het leuk vindt om te doen. Ik vind dat de site er ook leuk en fris uitziet! allemaal zelf gedaan? Ik kom uit de kop van Overijssel. Telt dat nog mee als noorden?

  • joostpop
   Auteur
   januari 2, 2019 / 7:58 pm

   Bedankt, binnenkort komt bloggersnederland.nl uit! Dan kan iedereen uit Nederland zijn blog aanmelden.

 3. januari 2, 2019 / 10:01 pm

  Leuk initiatief dat je bloggers uit het noorden wil promoten!

  • januari 2, 2019 / 11:18 pm

   Binnenkort ook voor de rest van Nederland op bloggersnederland.nl. Doe je mee?

 4. januari 3, 2019 / 9:03 am

  Wat leuk dat je dit doet Joost! En zo’n samenvatting van de laatste blogposts erbij maakt het natuurlijk nog gezelliger 🙂

 5. januari 3, 2019 / 10:06 am

  Leuk dat je mijn blog Bloggen en loggen noemt : ) Ik ben dol op bloggen en vind dat er vele redenen zijn om het te doen.

  Wat betreft bloggersnoordnederland: ik vind het een goed idee. Als zoiets in de Achterhoek zou komen zou ik er zeker wel kijken.

 6. januari 3, 2019 / 1:01 pm

  Leuk initiatief. In het begin begreep ik nog niet helemaal waarover je nou schrijft, maar het is me duidelijk nu 🙂

  • januari 3, 2019 / 1:15 pm

   Ben wel nieuwsgierig naar wat er niet duidelijk was. Bloggen blijft ook altijd leren en verbeteren, denk ik. Ik blog nog niet zo lang, dus elke tip is meegenomen.

 7. januari 3, 2019 / 3:48 pm

  Het is altijd leuk om nieuwe blogs te leren kennen, dus ook deze. Uit iedere blog haal je wel iets interessants.

 8. januari 3, 2019 / 9:30 pm

  Wat een leuke mannier om nieuwe blogs te leren kennen! Zelf vind ik het ook altijd leuk dat je de laatste blogs terug kunt vinden op een website.

 9. januari 3, 2019 / 10:36 pm

  Ik vind het zeker handig. Ik wil meedoen. Ik zou ook graag bloggers willen meepromoten.

 10. januari 4, 2019 / 9:36 am

  Ik vind het een leuk initiatief en heb me natuurlijk al aangemeld vorig jaar ! Ga zo door 😀

 11. januari 4, 2019 / 11:03 am

  Klinkt als een mooi initiatief! Voor het hele land ben ik benieuwd! 🙂

 12. januari 4, 2019 / 1:08 pm

  Ik vindt het een geweldig idee om bloggers uit Noord Holland op deze manier promotie te geven, en dat vele dan weer een nieuwe blog leren kennen!

 13. januari 4, 2019 / 4:44 pm

  Leuk initiatief! Ik denk zeker dat het kan werken. Lang voordat ik mijn eigen blog had schreef ik voor een grote vrouwenwebsite, samen met een aantal andere bloggers. Bloggen was toen echt nog totaal niet bekend en veel mensen vroegen wat bloggen was, ha ha. Het leuke was echter dat veel mensen bij ons alle 4 of alle 6 (het wisselde in de loop der tijd) lazen en echt een band met ons opbouwden. Sommige volgers van toen (12 jaar geleden!) volgen me nu nog!

  • januari 4, 2019 / 7:38 pm

   Trouwe volgers dat is toch het mooiste dat er is! Keep on blogging Denise!

 14. januari 4, 2019 / 8:21 pm

  Super leuk initiatief. Jammer dat het enkel voor Noord-Nederland is. Succes ermee!

 15. januari 4, 2019 / 9:21 pm

  Leuk initiatief en ik denk dat het zeker voordelen kan hebben en van elkaar kunt leren. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 16. januari 5, 2019 / 11:06 am

  Ik denk dat het zeker weten werkt, want op die manier ontdek je toch weer nieuwe bloggers, maar ook plekken die eigenlijk om de hoek liggen, maar waar je dan zelf nog nooit bent geweest. Bloggen is nog steeds populair maar is door de jaren heen wel enorm veranderd. Vroeger was het meer een vorm van online dagboek, nu is het echt gericht op thema’s en is het voor marketingbedrijven een stuk interessanter geworden om met bloggers te werken vanwege het bereik van bepaalde blogs.

  • januari 5, 2019 / 11:38 am

   We bloggen lekker door! Ik heb echt zin om me verder in het bloggen te bekwamen. Ik vind op dit moment het technische aspect van WordPress leuk en vind het spannend om hierover te schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.