Home » Wordpress » Favoriete WordPress plugin deel 1: Content View

Favoriete WordPress plugin deel 1: Content View

Favoriete WordPress plugin deel 1: Content View

Waarom Content View?

Content view, favoriete plugin

De meeste WordPress Thema’s hebben de mogelijkheid al ingebakken om je homepage of je berichten pagina in een Grid te zetten. Probeer je je andere pagina’s in een Grid te zetten dan heb je een plugin nodig. Mijn wensen gingen nog verder ik wou graag een verzamelpagina maken waarbij alleen de berichten uit een bepaalde categorie zichtbaar worden in een Grid. Bijvoorbeeld alle berichten uit de categorie Groningen.

 

Bloggers Noord Nederland, maakt noordelijke bloggers zichtbaar!

Content view op bloggersnoordnederland.nl

De plugin CV view of Content View, doet dit door middel van shortcodes die je op een bepaalde pagina kunt zetten. De gratis versie heeft al heel veel mogelijkheden standaard aan boord. Zo kun je de selectie ook nog eens uitbreiden met tags. Geef je een bericht bijvoorbeeld de tag “Food” mee en de categorie “Groningen” dan worden alle berichten geselecteerd met “Food” “Groningen”. Voor mijn pagina zijn dat dan alle food bloggers uit Groningen.

Nadeel Free Version

Een nadeel van de free version is de beperkte opmaak die je aan je grid kan meegeven. Je kan via CSS codering wel het één en ander sturen bijvoorbeeld de button kleur:


.pt-cv-readmore {
color: #ffffff !important;
background-color: #009933 !important;
border: none !important;
}

Voor de pagina’s van bloggersnoordnederland.nl wil ik graag een rand om de afzonderlijke berichten. Is er iemand die weet hoe je dat kan doen in CSS? Wat is jouw favoriete plugin?

 

6 Reacties

 1. december 11, 2018 / 10:27 pm

  div.col-md-6.col-sm-6.col-xs-12.pt-cv-content-item.pt-cv-1-col {
  border: 1px solid #dedede;
  }

  Misschien dat bovenstaande code het antwoord is, normaal kan ik in de live editor meekijken en sleutel ik gaandeweg naar het gewenste resultaat – mocht je me het een poging willen laten wagen dan hoef je maar te roepen 😉

  Mijn favo plugin is recent posts with thumbnails, omdat je dankzij alle opties ook een ‘random post-rijtje’ in je sidebar kan zetten 🙂

  • joostpop
   Auteur
   december 11, 2018 / 10:51 pm

   Geweldig Anne en het werkt! Resultaat zie https://bloggersnoordnederland.nl . Ik twijfel nog of ik het mooier vind. Maar dat is een andere vraag. Een beetje meer spacing aan de boven kant van de cel is misschien mooier. Recent posts met thumbnails ga ik even bekijken.

   • december 11, 2018 / 11:02 pm

    dan zou ik

    padding-top: 20px;
    of als dat niet werkt
    margin-top: 20px;

    toevoegen aan de CSS die ik je al gaf – ook kan je de kleur van de lijnen natuurlijk veranderen! het getal is aan te passen naar hoeveel ruimte je wilt creëren 😉 Als je duidelijk kan beschrijven wat je voor ogen hebt ben ik ook bereid om even achter je blog te kruipen, maar ik kan me voorstellen dat dat een beetje eng is 😛

    Oh, nog een plug-in waar ik niet zonder kan: BlackStudio tinyMCE widget: een WYSIWYG-editor in widget vorm met alle (vele) functionaliteiten van de originele TinyMCE plug-in (zeker ook een aanrader als je waarde hecht aan de looks van je tekstopmaak!). Meteen schieten er nog wat ideeën wat betreft plug-ins door m’n hoofd – maar ik zet de nerd-mode nu even ‘off’ 😉 al mijn favo snufjes vind je trouwens terug in mijn blog-tools post, mocht je nog wat meer tips op willen doen 🙂 Enniejweej, glad ik could/can help!

    • joostpop
     Auteur
     december 11, 2018 / 11:21 pm

     Super! Ook de spacing werkt! Ik heb je Blog al bezocht en ga je post blog-tools zeker door nemen! Je hebt trouwens een leuk blog!

     • december 11, 2018 / 11:31 pm

      Ah, mooi! – dan kun je met de margin-code misschien ruimte tussen de lijnen van de verschillende posts creëren als je dat nog wilt – zo schat ik in, tenminste. – Pipdig codeert duidelijk maar heeft soms ook een tikje eigen-stijl-codering haha. Ik moet opbiechten dat ik een blog-theme verzamelaar ben en omkom in de premium wordpress theme’s, dus mocht je eens iets anders willen proberen dan mag je gerust even neuzen in mijn ‘bieb’ 😉

      Dankjewel voor de complimenten trouwens 🙂 Ondanks dat ik ‘tussen de rivieren’ woon 😛

     • joostpop
      Auteur
      december 12, 2018 / 10:03 am

      Jij bedankt! Wat ben jij handig met CSS zeg! Met de margin en spacing ga ik nog een beetje verder spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.