Home » Wordpress » FAVORIETE WORDPRESS PLUGIN DEEL 2: WP CUSTOM SIDEBARS

FAVORIETE WORDPRESS PLUGIN DEEL 2: WP CUSTOM SIDEBARS

FAVORIETE WORDPRESS PLUGIN DEEL 2: WP CUSTOM SIDEBARS

Recap vorige post

Ik ben nu een paar weken aan het bloggen en ik begin het steeds leuker te vinden. Het leukste vind ik het als iemand je post oppikt en reageert. In bloggers tutorials word het advies gegeven “Eindig je post met een vraag”. In mijn vorige post vroeg ik mij af hoe je de layout van een door Content View gemaakte layout kon beïnvloeden met CSS. Het antwoord kun je lezen in de reacties op mijn vorige post. De tweede vraag die ik stelde was “Wat is jouw favoriete plugin?”.

Anne Aelise beschreef in haar reactie een aantal plugins. In haar post “35+ Blog Tools” beschrijft ze haar favoriete tools. Ik sluit mij volledig aan bij haar bevindingen.

WP Custom Sidebars

Eén van mijn favorieten is WP Custom Sidebars. Sidebars zijn de de kolommen links en rechts van de site. Hierin bevinden zich de Widgets (kleine programmaatjes) die bijvoorbeeld een aanmeldingsmogelijkheid op een blog laten zien. Een menu behoort ook tot de mogelijkheden of een reclamebanner. Custom Sidebars zorgt ervoor dat je per berichttype of categorie een eigen zij-kolom kan maken.

De bol.com reclame op bloggersnoordnederland.nl zie je dus op de categorie pagina’s van Groningen, Drenthe en Friesland in de header verschijnen. Want naast de zij-kolommen, kun je ook de header benutten.

Groningen

Ik zou ook kunnen kiezen voor een aparte header voor Groningen waar ik typische Groningse producten promoot:

 

Jenever voor Bloggersnoordnederland
Hooghoudt dubbele graan jenever uit Groningen.

FRIESLAND

en een aparte header voor Friesland met typische Friese producten:

 

Oranjekoek uit Friesland
Oranjekoek uit Friesland

DRENTHE

En weer een andere header voor Drenthe!

 

Drentse Turf
Drentse Turf

Voor alle widgets

WP Custom Sidebars is geschikt voor alle widgets. Tevens kunnen er shortcodes in de tekst-widget worden toegepast. Verschillende foto’s bij verschillende categorieën? Custom sidebars does the job! Verschillende menu’s bij verschillende categorieën? Custom Sidebars van WPMU DEV  does the job. Lekker variëren met widgets op maat!

WPMU DEV heeft nog veel meer lekkere plugins maar daarover later meer.

👍Ik wens jullie hele fijne feestdagen! 🎄

Wat zijn jouw favoriete widgets en of plugins?

Cheers!

Joost

2 Reacties

 1. december 20, 2018 / 4:24 pm

  Allereerst: Wat leuk dat je mijn linkje deelt, dankjewel!

  Met Custom Sidebars heb ik jaren terug als WordPress beginneling ein-de-loos gespeelt – érg handig inderdaad 🙂 Tegenwoordig ben ik in het bezit van meerdere thema’s (ik wil nogal eens switchen) die als feature ‘unlimited’ sidebars bieden, waardoor de Custom Sidebar plug-in dus niet echt meer nodig is en (voor mij) in de vergetelheid is geraakt. Ik maak bij het lezen van je blog dus meteen een ‘trip down memory lane’ waarbij ik opeens moet denken aan nóg een aantal handige plug-ins die ik al tijden niet heb aangeraakt. Ik ben een beetje verwend geraakt, I guess 😉

  • joostpop
   Auteur
   december 20, 2018 / 4:52 pm

   Graag gedaan! Ik heb vooral voor Custom Sidebar gekozen omdat je een sidebar aan een categorie kan koppelen! Dit ben ik in mijn thema’s niet tegengekomen. Inderdaad wel dat je meerdere sidebars kan aanmaken, zodat je iedere pagina een andere sidebar kan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.