Home » about me! » Help, mijn bezoekers aantallen dalen op Pinterest! Wat nu?

Help, mijn bezoekers aantallen dalen op Pinterest! Wat nu?

Help, mijn bezoekers aantallen dalen op Pinterest! Wat nu?

Waarom dalen mijn bezoekers aantallen?

In mijn eerste post met als onderwerp Pinterest, “blogtip bloggers” beloven een bloggroei van 400%“, had ik 1.7K maandelijkse kijkers. In mijn tweede post “Groeit mijn blog door Pinterest” was dat toegenomen naar 2.8K. Op dit moment is dat helaas weer geslonken naar 1.9K.

Pin elke dag!

In mijn vorige posts heb ik vermeld dat ik bezig ben de Pinterest tips van het blog “Digitale Dromers aan het opvolgen ben. 1 tip heb ik nog niet uitgevoerd, namelijk “Pin elke dag”. Deze tip is waarschijnlijk wel cruciaal. Op onderstaande grafiek zie je het verval van mijn maandelijkse kijkers.

De pieken in de grafiek zijn de momenten waarop ik nieuwe pins geplaatst heb. Elke dag pinnen om de pieken hoog te houden is natuurlijk een optie. Je moet dan natuurlijk wel elke dag blogposts schrijven, een mooie afbeelding maken en posten op Pinterest,  Instagram en Facebook. Al met al een tijdrovende klus, zeker als je ook nog een baan hebt. De uitdaging is dan om dit alles efficiënt te doen. Elke dag bloggen en pinnen gaat mij niet lukken. Je kunt natuurlijk ook Pins van anderen gaan re-pinnen om de gaten tussen jouw eigen pins wat op te vullen.

Groepsborden

Ik ben bij een aantal groepsborden gegaan op Pinterest. Deze groepsborden hebben pins in mijn niche, zodat ik altijd wel iets interessants tegenkom. Groepsborden kun je op de volgende manier vinden;

Zoek in Pinterest op de term “groepsbord” (of “group board”) en selecteer bij de drop down naast het zoekveld Borden. Dan krijg je groepsborden als resultaat die in de naam ook het woord “groepsbord” hebben.” Bron: Pinexpert 2019

Verticale pins

In mijn vorige post schreef ik al dat ik templates heb gemaakt. In totaal heb ik nu vijf templates, waarbij ik alleen de tekst nog hoef in te vullen. Sinds ik deze templates gebruik stijgt het doorklikken naar mijn blog vanuit Pinterest. Tevens heb ik zolang als ik op Pinterest zit nog nooit zulke hoge kijkcijfers op mijn pins gehad. Hieronder zie je de pins met de datum waarop de pin geplaatst is, zodat je kan zien in de grafiek hierboven wat het resultaat is.

Pin afbeelding als uitgelichte afbeelding

Voor mijn blogposts gebruik ik als eerste afbeelding de zogenoemde uitgelichte afbeelding/featured image. Het mooie van Pinterest is dat je de RSS-feed van je blog kan koppelen aan je zakelijke Pinterest account. Via de drie puntjes rechts boven in je profielpagina ——> Instellingen Wijzigen —-> Meerdere Pins tegelijk maken.

 

 

De RSS-feed in Pinterest gebruikt je featured image als Pin-afbeelding voor je blogpost zodat je twee vliegen in 1 klap vangt en tijd bespaard. Het duurt ongeveer een dag voordat Pinterest de RSS-feed oppikt en op Pinterest plaatst. Heel nauwkeurig plannen is dit natuurlijk niet. Plannen voor Pinterest en Instagram schijnt heel goed te kunnen met Tailwind. Ik hoor en lees veel belovende geluiden over Tailwind. Op dit moment ben ik met Tailwind aan het experimenteren.

Gebruiken jullie ook Pinterest en Tailwind voor je blogpromotie?  Wat is jullie ervaring? Let me know!

CHEERS!

Joost

 

1 Reactie

  1. februari 19, 2020 / 10:47 am

    Ja, ik gebruik inmiddels Tailwind. Het hielp mij enorm dat het eerst gratis is, en dat ik per blog 100 keer gratis kon pinnen. Ik heb meerdere blogs, dus ik kon er gratis zo’n 400 pinnen. Toen zag ik het nut van deze tool in, en nu betaal ik er zelfs voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.