Home » Wordpress » Hoe vind ik bloggers in Noord Nederland?

Hoe vind ik bloggers in Noord Nederland?

Blog Groningen Friesland Drenthe

Bloggers zoeken!

Blog Groningen Friesland Drenthe

Mijn eerste eigen blogpost! Best spannend om nu zelf te gaan bloggen. Ik heb al diverse cursisten geholpen om websites te maken, blogs in te richten en SEO-proof te maken. Ik ben daardoor gefascineerd geraakt door het fenomeen blogger. Wat beweegt deze mensen om veel tijd te steken in schrijven en fotograferen? Tijdens mijn zoektochten in search engines stuit ik onverwacht op de mooiste blogs.

Op Google bloggers vinden?

Als ik systematisch ga zoeken op Google, dan vind ik bijna niets. Probeer het zelf maar eens. Toets in: “Bloggers Nederland”. Het viel mij in ieder geval niet mee.

Waarom bloggers uit het Noorden?

Ik kom zelf uit de provincie Groningen en woon nu in Drenthe. Ik geloof heel sterk in een lokale/regionale (micro niveau) beleving van content. Wat zijn de nieuwe hotspots in Leeuwarden?  Waar kan ik goed eten in Assen? Welke kledingwinkels zijn er in Groningen etc. Als je blogt op micro niveau dan is de betrokkenheid bij je posts groter en de kans op interactie ook. (Lees ook deze blog post van Diolifestyle.nl).

Bloglovin

Bloglovin ken ik, omdat ik bij het maken van blogwebsites vaak de wens krijg om de bloglovin widget te installeren. Bloglovin is een prachtige site met heel veel mogelijkheden. Maar Nederlandse bloggers vinden die over een bepaald thema schrijven, is nog niet zo eenvoudig. Laat staan bloggers uit Noord Nederland. Zelf gebruik ik Bloglovin omdat ik berichten in categorieën op kan slaan en dan zijn ze lekker makkelijk terug te vinden.

Facebook groepen en Facebook threads:

In Facebook Groepen zoeken is wel effectief. Zeker als je vraagt of er nog bloggers zijn die bloggen over het onderwerp dat je zoekt. Ik vroeg bijvoorbeeld:  “Zijn hier ook bloggers uit Groningen?” Daarna reageerden er gelijk een aantal bloggers.

Wat is het verschil tussen een facebook groep en thread?

Nicole Orriëns schreef een leuke en handige post over facebook threads op haar blog ( Bloggen en Loggen). Eigenlijk is er geen verschil; een thread is gewoon een post in een facebookgroep waarin je vraagt om je blogpost te bezoeken , je Instagram- of Facebookaccount te liken. De onderstaande groepen volg ik en ik ga er meer volgen!

Bloggermagazine : Bloggermagazine is een Facebookgroep met daarbinnen threads. Je kan blogposts posten of meedoen aan threads om elkaars posts te liken en om er op te reageren. Er zijn instagram treintjes; hierbij is het de bedoeling dat je elkaar gaat volgen om zo je aantal followers te vergroten. Mijn ervaring is dat de meeste volgers trouw aan elkaar blijven. Dus weinig follow- en unfollow acties.

Bloggers Noord-Nederland : Een leuke Facebookgroep waar je bloggers uit Noord-Nederland vragen kunt stellen en kunt ondersteunen. Deze groep organiseert ook meetings. Het spammen van posts en je eigen blog promoten is hier niet toegestaan. Dus threads komen hier niet voor. Daarom heb ik mijn eigen Facebookgroep voor Noord Nederland gemaakt nl.

Bloggers Noord Nederland : In deze Facebookgroep mag je wel je posts spammen en websites promoten. Ook het maken van Instagram- en Facebook threads is toegestaan. Het is een besloten groep omdat alleen bloggers uit het noorden worden toegelaten.

Let op: Noord Nederland is zonder verbindingsstreepje.

Instagram

Blog foto’s zet je vaak op Instagram. In “je verhaal” kondig je je nieuwe blogposts aan en je blog URL staat keurig in jouw “Bio”. Maar blogs vinden op Instagram is mij nog niet gelukt.

Een voor mij nieuw fenomeen zijn zogenaamde pods. Dit is een privé groepje van 10 tot 15 leden (meestal met dezelfde interesses) die op elkaar reageren op Instagram. Mariko heeft een leuke post geschreven over pods op “sell your stuff online“.

KAN HET MAKKELIJKER?

Ik denk het wel! Bijvoorbeeld door een website waar bloggers een profiel kunnen maken en waar ze makkelijk gevonden kunnen worden.

Hoe zoeken en vinden jullie blogs en bloggers?

6 Reacties

 1. januari 4, 2019 / 3:33 pm

  Ik vind toch nog weleens leuke blogs via Instagram, maar de blogs die jij zoekt zijn zo specifiek dat het inderdaad lastig is om dat via dat medium te vinden. Naast Bloglovin ben ik zelf ook actief op Blogsociety, misschien is dat nog iets!

 2. januari 25, 2019 / 3:49 pm

  Misschien heb je hier iets aan: https://ximaar.blogspot.com/
  Daar hou ik regionale bloggers op bij. Dwz dat valt tegen en daarom laat ik veel meer toe dan me lief is. Het is jammer dat mensen zo weinig over hun eigen omgeving bloggen. Toch iets waar ze veel meer verstand van hebben dan verweggistan,

  • januari 25, 2019 / 5:00 pm

   Dankje Ximaar. ik heb hier zeker wat aan! Ik vind het geweldig als mensen over hun eigen omgeving Bloggen! Daar promotie voor maken geeft mij een goed gevoel. Ik vind het heel tof dat je jouw lijst met mij deelt. Als ik wat voor jou kan doen dan hoor ik het graag.

 3. Mandy
  mei 20, 2019 / 6:35 pm

  Ik vind vooral veel blogs door facebookgroepen maar zeker ook door instagram. Vind het leuk om overal een beetje rond te snuffelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.