Home » Wordpress » Pinterest, “blogtip bloggers” beloven een bloggroei van 400%

Pinterest, “blogtip bloggers” beloven een bloggroei van 400%

vericale pin joost blog pinterest groei 2019

Blogtips

In mijn posts wil ik graag bloggers helpen en voorzien van tips. Er wordt echter al zoveel gepubliceerd door collega bloggers dat ik het deze keer maar eens over een ander boeg ga gooien. Ik ga in deze post de Pinterest tips van Tarinda uitproberen. Zelf schrijft zij op instagram er het volgende over “Alle kennis die je nodig hebt om je doelen te halen is er al”.

Wil ik groeien?

Tarinda schrijft onder andere over het laten groeien van je blog. Op dit moment vind ik dat ik niet geslaagd ben in het laten groeien van mijn blog. Zo tegen het einde van het jaar ben ik aan het terug kijken naar alle activiteiten die ik heb gedaan. Daarbij stuit ik soms op voor mij, verrassend positieve ontwikkelingen. Wellicht dat nader onderzoek en verdieping van die activiteiten mij meer gaat opleveren.

Wat zijn die positieve activiteiten?

Ik beheer twee webshops namelijk, https://gardenandoutdoor.nl en https://outstandingmode.nl. Opvallend is dat ik de meeste opdrachten voor Garden & Outdoor heb binnen gehaald via LinkedIn. Voor Outstanding Fashion and Vintage heb ik de meeste bezoeken van de webshop gerealiseerd via Pinterest. Dit laatste vind ik interessant omdat ik mijn Pinterest account bijna vergeten was.

Wat trok mijn aandacht?

In de Google Analytics statistieken van Outstanding Fashion and Vintage zag ik dat er behoorlijk meer verkeer op de “Outdoor Blanket Shawls” is dan op andere artikelen. 1,3K nooit gedacht dat ik die “K” bij mijn activiteiten zou zien dit jaar. Als we er 1300 van verkocht hadden, was het een topjaar geweest voor de afdeling shawls.

Dieper duikend in Google Analytics kom ik er achter dat het om onderstaande afbeelding gaat.

Wat ga ik er mee doen?

Eigenlijk weet ik helemaal niet veel van Pinterest. Dus ga ik maar eens wat Googelen en struinen op internet. Al gauw stuit ik op het blog van Tarinda met de titel Digitaledromers. Ik heb haar posts al veel vaker gelezen en haar blog zelfs opgeslagen in mijn readinglist op feeder.co (over feeder schreef ik eerder een post). Tarinda schrijft heel duidelijk en in een relaxte stijl. Ik lees haar posts meestal van A tot Z. Ik heb haar dan ook opgenomen in mijn blogroll met favoriete bloggers. Deze keer las haar post “Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest”.

Het eerste dat mij opviel is dat Tarinda het volgende schrijft:

“In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Pinterest geen sociaal medium, maar een zoekmachine. Mensen gaan naar Pinterest voor informatie of oplossingen voor een bepaald probleem. Ze willen de trouwjurk van hun dromen vinden, tips over hun volgende vakantieland lezen of weten hoe ze hun bloemkool perfect moeten koken.”

Zo heb ik nog niet naar Pinterest gekeken, ik heb het altijd als een soort plakboek gebruikt om ideeën in mappen op te slaan. Blijkbaar heb ik een verouderd beeld van Pinterest. Voor mij wel de reden om de tips in haar post te gaan uit proberen. Deels doe ik dat in deze post en dat wordt vervolgd in de komende weken.

Tarinda beschrijft de volgende stappen:

.

Maak een zakelijk account aan

Zoals ik eerder aangaf heb ik al een zakelijk account. Het is alleen een ongeorganiseerde bende. Ik besluit dan ook om een persoonlijk account te gaan maken. Alle pins en borden die niets met mijn blog te maken hebben verhuis ik naar mijn persoonlijke account.

.

Verifieer je website

Bij je pinterest profiel instellingen kun je je blog/website claimen. Daarna krijg je de keuze om een metatag toe te voegen of een html bestand te downloaden. Ik kies voor een html bestand en upload deze via ftp naar mijn blog. Een gedetailleerde uitleg vind je in Tarinda’s post.

.

Zorg voor een goed profiel

Volgens Tarinda betekent dit; een goede naam, een aantrekkelijke foto en een fantastische bio. Ik begrijp natuurlijk dat dit erg belangrijk is. De naam is er natuurlijk al, maar dekt mijn naam de lading. Ik ga hier de komende dagen eens goed over na denken. Als jullie suggesties hebben laat mij het even weten via het reactie gedeelte onder deze post.

.

Maak goede borden

Zoals ik al schreef ik ben eerst borden aan het verplaatsen en opruimen. Daarna komen de nieuwe borden. Als jullie mijn vorderingen willen volgen? Mijn pinterest account vind je op https://nl.pinterest.com/joostblog/ .

In de volgende post komen het maken van “Verticale pins”, “Rich pins”, “Tailwind” en “Autoposten op Pinterest met RSS”aan de orde.

FAVORIETE BLOGGERS

Hebben jullie ook favoriete bloggers en proberen jullie hun tips uit. Laat het mij weten. Wil je weten wie mijn favoriete bloggers zijn kijk dan eens in mijn Blogroll.

CHEERS!

JOOST

4 Reacties

 1. december 21, 2019 / 10:58 am

  Ik heb het een jaartje geprobeerd en toen viel me op dat ik juist minder bezoekers kreeg op m’n blog. Dwz 50% kwam via Google-Image search en die werden weggekaapt door Pinterest, waar dezelfde foto’s van me stonden. Pinterest kwam hoger in Google en mijn gewone blog zakte daarin. Vervolgens klikte niemand op de foto’s van Pinterest door naar m’n blog. Punt is dat daar alleen plaatjesverzamelaars komen en die hadden minder tot niets met een blog dat daar bij hoorde. Heb het dus de nek omgedraaid. Zelf had ik overigens ook weinig met pintererst als bezoeker. Heb totaal niets met mode, huisdieren of vakantiefoto’s.

  • december 21, 2019 / 11:36 am

   Goed punt Nick. Ik ga het in de gaten houden of dit bij mij ook gebeurd. Ik moet er wel bij zeggen dat Tarinda adviseert om pins te maken exclusief voor pinterest. Ik ben aan het testen of ik hiervoor de featured image van mijn posts kan gebruiken. Overigens heb ik Pinterest ook altijd als plaatjesverzameling gebruikt en ben ik erg nieuwsgierig of een andere benadering zou kunnen werken.

    • december 22, 2019 / 11:32 am

     Of is dat niet je bloggers pseudoniem? Ik vindt die naam wel leuk! 🙂 Ooh ik zie nu dat het Ximaar is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.