Home ยป about me! ยป Pinterest 2: Is mijn blog gegroeid door Pinterest?

Pinterest 2: Is mijn blog gegroeid door Pinterest?

Pinterest 2: Is mijn blog gegroeid door Pinterest?

Waar ben ik gebleven?

In mijn vorige post ben ik gestart om te kijken of ik het blogbezoek van dit blog door middel van Pinterest een boost kan geven. De posts van ‘Tarinda’s Blog, Digitale Dromers’, dienen hierbij als handleiding. Ik ben aan de slag gegaan met mijn profiel en de borden op pinterest. In deze post komen de volgende items aan bod;

  Zorg voor een goed profiel

  Dit vind ik altijd lastig. Ik heb besloten om bij de naamgeving van dit zakelijke account toch vast te houden aan de naam van mijn blog. Wel heb ik mijn profiel foto veranderd. Ik heb voor een foto gekozen waarin oranje voorkomt. Ik wil in mijn foto’s gaan werken met de kleuren bruin en oranje en met de items koffie, computers en mobiele telefoons. Mijn nieuwe profiel zie je in onderstaande afbeelding:

  Maak goede borden

  Zoals ik in mijn vorige post beschreef, heb ik alle pins en borden overgebracht naar een persoonlijk pinterest account, zodat mijn zakelijke account alleen nog pins over mijn blog bevat. Tarinda adviseert om alleen verticale pins te gebruiken zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien ben ik daar mee begonnen, maar er is nog werk aan de winkel. Inmiddels is het aantal maandelijkse kijkers op mijn Pinterest pagina gestegen van 1.7k naar 2.8k.

   • Zet je belangrijkste bord bovenaan

  Tarinda adviseert om je belangrijkste of populairste bord bovenaan te zetten. Helaas schrijft ze niet hoe dat moet. Gelukkig geeft het Pinterest Helpcentrum hier duidelijkheid over:

   

  Maak verticale pins

  In de feed van Pinterest zijn alle afbeeldingen even breed. Dit betekent dat verticale pins veel groter worden getoond dan horizontale pins. Dus ik ben nu mijn pins aan het omzetten naar verticale pins.

  Zorg voor consistentie

  Zorg dat je pins op elkaar lijken, dit staat professioneel. Ik ben begonnen om vijf template pins te maken. Zoals eerder aangegeven ga ik de kleuren oranje en bruin toepassen en de items koffie, computers en mobiele telefoons. Voor die templates ga ik deels eigen foto’s gebruiken en deels rechtenvrije foto’s. Ook hierover staat een post op “Digitale Dromers” 43 fantastische websites voor gratis stockfoto’s. Ik heb al mijn foto’s van https://gratisography.com/ gehaald.

  Meld je aan voor Rich Pins (uitgebreide pins)

  Rich Pins zijn pins waar extra informatie bij wordt getoond, zoals titel en de beschrijving van je artikel. Rich Pins krijg je alleen met een zakelijk account.

  Om Rich Pins te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om de Yoast SEO plugin op je WordPress site te installeren en de ‘Open Graph’ instelling in te schakelen.

  Via de Rich Pins Validator kun je je hiervoor aanmelden. Zorg wel dat je op Pinterest ingelogd bent en vul een willekeurige post in. Eerder kreeg je een bevestigingsmail van Pinterest. Nu is het bijna direct gerealiseerd. Ik moest wel even mijn browser verversen.

  Word vervolgd!

  De meeste tips van Tarinda zijn nu uitgevoerd. Haar laatste advies is om elke dag te pinnen. In mijn volgende post ga ik hier op in. Ik wil namelijk mijn pins gaan plannen via Tailwind of via autoposten op Pinterest.

  CHEERS!

  JOOST

  Delen:

  14 Reacties

  1. februari 5, 2020 / 12:56 pm

   Ik ben sinds een aantal maanden begonnen en inmiddels heb ik echt veel bezoekers via Pinterest. Dus bij mij werkt het echt!

  2. februari 5, 2020 / 1:02 pm

   Wat interessant om te lezen. Ik gebruik Pinterest eigenlijk alleen nog voor persoonlijk gebruik, maar misschien is het ’t overwegen waard!

  3. februari 5, 2020 / 7:46 pm

   Ik heb ooit wel een account aangemaakt, maar zou er eigenlijk meer mee moeten gaan duren, want ik hoor altijd wel dat het veel verkeer op levert.

  4. februari 7, 2020 / 8:20 pm

   Ik ben een tijdje geleden begonnen met Pinterest maar er is bij mij nog wel winst te behalen.

   • februari 7, 2020 / 10:41 pm

    Ik heb je pinterest pagina gezien. dat ziet er super uit. Ik ben nieuwsgierig hoe je meer winst gaat behalen. Wat is je plan? Laat het ons weten!

  5. februari 8, 2020 / 8:33 am

   Ik ben in 2019 begonnen met Pinterest, daarvoor leek het me altijd onzin (‘weer zo’n kanaal waar mijn aandacht naartoe moet’). Inmiddels is het nummer 1 verwijzer naar mijn website, dus die is er echt wel door gegroeid. Ik kan je ook de site pinexpert.nl aanraden. Naast betaalde diensten op het gebied van Pinterest heeft de site van Fleur ook een blog met veel tips.

  6. februari 8, 2020 / 12:22 pm

   Ik moet me nog steeds goed verdiepen gaan in pinterest. Weet zeker dat ik er meer uit kan halen ๐Ÿ˜€

  7. februari 9, 2020 / 6:23 pm

   Leuk artikel! Dank voor het delen. Digitale Dromers volg ik ook en naar aanleiding hiervan ben ik iets actiever geworden op Pinterest. Maar eerlijk gezegd moet ik nog uitzoeken hoe het werkt met mijn statistieken. Ik weet eerlijk gezegd niet waar het meeste verkeer vandaan komt. Maar Pinterest schijnt heel nuttig te zijn, dus zeker de moeite waard om je erin te verdiepen.

  8. februari 11, 2020 / 2:30 pm

   Ik lees dit zovaak maar het komt er gewoon niet van om er echt goed voor te zitten.

  9. maart 2, 2020 / 6:15 am

   Ik ben sinds kort bezig met pinterest en de eerste bezoekers stromen binnen ๐Ÿ™‚ ik ben benieuwd wat het me uiteindelijk kan gaan brengen.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.