Home » Bloggers Nederland » New Blogposts volgen met RSS feeds en een push bericht

New Blogposts volgen met RSS feeds en een push bericht

RSS reader met push berichten

Love your blogs and posts

Op Bloggers Nederland, Bloggers Noord Nederland maar ook op Bloglovin melden bloggers zich aan en worden daardoor zichtbaar op deze sites. Ik vind daar echt hele toffe blogs, die ik graag volg. Een aantal daarvan heb ik op mijn blog in mijn blogroll geplaatst.

Hoe vind ik interessante blogs?

Deze vraag heb ik al eens eerder gesteld in een blogpost. Nog steeds vind ik het niet eenvoudig blogs te vinden. Ik ben echter niet de enige. Ben van Blogtrommel.com heeft nu een zoekmachine gemaakt die ongeveer 15 blogs doorzoekt. Hij heeft hierover een zeer interessante post geschreven.

Inschrijven bij blogs?

Hoe krijg je nu van al deze leuke blogs een seintje dat er een nieuwe post is. Je kunt je natuurlijk inschrijven op een blog, dan krijg je een email dat er een nieuwe post is. Het nadeel is dat als je veel bloggers volgt je mailbox overstroomt. Je kunt natuurlijk ook al je favoriete blogs regelmatig bezoeken om te kijken of er nieuwe posts zijn. Dit is natuurlijk altijd leuk maar ook tijdrovend.

Is een RSS reader een optie.

Ik zag in de Facebook groep Bloggermagazine een post met daarin de vraag je blog kenbaar te maken dan kon zij je blog toevoegen aan Feedly. Op dat moment dacht ik “Feedly” is toch een RSS reader? Daar heb ik ook nog een account. Bijna alle WordPress Blogs of Blogger Blogs hebben RSS ingebouwd. RSS feeds bevatten een in XML gecodeerde weergave van je posts. Een RSS feedreader zet dit weer om in een leesbare tekst eventueel met een foto en geeft dat overzichtelijk in een lijst weer. In deze post licht ik er twee uit namelijk Feedly en Feeder.

Feedly

“Feedly is een feedreader voor RSS– en Atomfeeds. Het programma is beschikbaar als webversie en als app voor Android en iOS. Daarnaast bestaan er browserextensies voor Google Chrome, Safari en Opera.

Feedly berustte oorspronkelijk op de technologie van Google Reader. Met de stopzetting van Google Reader op 1 juli 2013 werd er echter enkele weken voorheen overgeschakeld naar een eigen backend. Feedly biedt een vormgeving die tegen een digitale krant aanleunt.

Om Feedly te gebruiken moet je inloggen met een Feedly-, Google-, Facebook- of Twitteraccount.”  Bron: Wikipedia

Feedly is kant en klaar. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en feeds toe te voegen. Feedly ziet er gelikt uit, ook in de free-version. Ik zoek echter een RSS reader met automatische notificatie (push) functies en die heeft Feedly niet in de gratis versie. Feedly geeft als reden dat ze dit bewust niet beschikbaar stellen, omdat wij (de klant) dan overvoerd raken met push-berichten. Op zich zit daar natuurlijk wat in. Mijn telefoon licht al de hele nacht op van al die push berichten van Instagram. Gelukkig kun je push berichten uitschakelen als je ze niet langer wil zien.

“The world moves quickly and with that, there is more demand to stay on top of breaking news before anyone else can get to it. Although Feedly offers you the ability to compile your news sources in one place, many of you continue to ask for further automation through notifications.

Since we, as a society, are overloaded with notifications and social media demands, Feedly has always backed off of notification systems. ” Bron: Feedly Blog

 

Push Notification messages
https://procesoid.com/blog/notification-hell/
De push berichten van Feeder RSS

Push meldingen! Yes, Please!

Ik wil dus wel meldingen van nieuwe blogposts. Via Feedly kun je dan voor de Pro versie kiezen. De push, email of andere notificatie mogelijkheden moet je dan via thirdparty aanbieders regelen bijvoorbeeld IFTTT en Zapier. Ik vind dit nogal omslachtig. De Feedly Pro versie kost $7,00 per maand.

Noot: Vlak voor het plaatsen van deze post, kwam ik nog de Chrome extensie Feedly Notifier tegen.  Het is dus mogelijk om meldingen in je Chrome browser van Feedly te krijgen.

Alternatief voor Feedly

Is er een alternatief voor Feedly. Het antwoord daarop is “Ja”. De naam is Feeder. Het werkt in grote lijnen hetzelfde namelijk;

Het grote verschil  met Feedly is de gratis push meldingen op mijn telefoon en notificaties op mijn laptop! Zo mis ik nooit meer jullie nieuwste blogposts. Ik ben helemaal gelukkig!

 

Hoe blijven jullie op de hoogte van nieuwe posts van je favoriete bloggers? Mocht je nog een andere goede RSS feedreader kennen, laat het mij weten!

CHEERS!
Joost

Samenvatting
software image
Beoordeling Schrijver
1star1star1star1star1star
Beoordeling Lezers
5 based on 1 votes
Software Naam
Feeder
Operating System
Every
Software Category
RSS feed reader
Prijs
EUR 0
Webadres/URL

18 Reacties

 1. september 9, 2019 / 3:28 pm

  Dit lijkt me heel interessant, ik heb echt geen verstand met websites maar heb wel eens van RSS waar wat die echt doet wist ik niet….

 2. september 10, 2019 / 10:31 am

  Ik houd van rss feeds. Aan nieuwsbrieven heb ik een enorme hekel, maar als ik een blog leuk vind neem ik altijd een abonnement op de rss feed zodat ik bericht krijg bij nieuwe posts.

  • september 10, 2019 / 5:31 pm

   Leuk om te horen Nicole. Hoe neem je een abonnement op een RSS feed, ik ben daarin namelijk zoekende.

 3. september 11, 2019 / 10:29 am

  Had nog niet aan RSS-feeds gedacht. Ik ga me er eens in verdiepen 🙂

 4. september 11, 2019 / 11:55 am

  Ik ben gek op mailsysteem ik heb zelf op best veel blogs geabonneerd dan krijg ik wel de hele dag door mailtjes binnen. Voor de rest is het erg handig.

 5. september 11, 2019 / 3:17 pm

  Ik gebruik rss ook, alleen geen idee of dit werk goed of niet

 6. september 11, 2019 / 3:40 pm

  Interessant blog. Ik ga het zeker even uitzoeken. Bedankt voor de tip!

 7. oktober 31, 2019 / 7:44 pm

  Interessant. Ik heb me nog niet verdiept in RSS reeds. Het nadeel van feedly is dat niet alle blogs vindbaar zijn. Meeste in het Engels en weinig Nederlands.

  • november 1, 2019 / 8:09 pm

   Misschien is Feedler.co dan wel iets voor je. Al je favoriete blogs met een RSS feed worden gevonden en kun je in je lijst zetten.

 8. oktober 31, 2019 / 9:29 pm

  Ik volg nog steeds enkele bloggers via Bloglovin’, maar het is inderdaad niet per se een prettige manier om blogs te volgen. De meesten volg ik dus gewoon door naar hun website te gaan (mijn vaste rondje) of via Facebook. Feedly is voor mij misschien wel een goede optie, ik ga er eens naar kijken.

 9. november 1, 2019 / 7:32 am

  Wat een interessant bericht. Zelf gebruik ik dit eigenlijk niet maar ga me er zeker even in verdiepen/ Lijkt me leuk om me dan ook aan te kunnen melden bij bloggersnedeland 😉

 10. november 1, 2019 / 10:26 am

  Ik gebruikt RSS nog niet maar lijkt me wel erg handig! Dank voor de tip. Ga er eens in duiken!

 11. november 1, 2019 / 2:12 pm

  Ik volg mijn favo bloggers op Instagram en zie dan meestal of ze een nieuwe blogpost hebben ja of nee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.