Home » Wordpress » The Cleaners! Mijn verantwoordelijkheid als moderator!

The Cleaners! Mijn verantwoordelijkheid als moderator!

The Cleaners! Mijn verantwoordelijkheid als moderator!

Bloggers Noord Nederland en Bloggers Nederland

Als je mijn vorige posts hebt gelezen dan weet je dat ik “Bloggers Noord Nederland” heb opgezet. In de eerste plaats wil ik bloggers promoten (zie mijn eerdere post). In de tweede plaats vind ik het ontzettend leuk om met WordPress te experimenteren.  De site van Bloggers Noord Nederland functioneert inmiddels en ik krijg diverse vragen om dit ook voor heel Nederland op te zetten. De naam https://bloggersnederland.nl is vastgelegd bij SoHosted.com mijn provider. Ik ben inmiddels ook begonnen met de opbouw. Sohosted heeft de geweldige optie dat je een site kan klonen en overbrengen naar een andere url. Ik heb dus Bloggers Noord Nederland gewoon gekloond en over gebracht naar Bloggers Nederland. Nu alle provincies nog ff toevoegen en klaar is Kees?

 

SoHosted wordpress banner 728x90

Meer Data

Op zich lijkt dit vrij eenvoudig maar een grotere doelgroep maakt het natuurlijk niet makkelijker. De eerste vraag die ik mij stelde was “Hoe houd ik de site overzichtelijk”. Ik heb allerlei plugins geprobeerd die het zoeken op een WordPress site kunnen veraangenamen. Maar er was er niet één bij die aan mijn eisen voldeed. Tot dat ik via Google de plugin CV views tegen kwam. Dat is een oude bekende van mij. In hun premium versie zit het  zogenaamde Shuffle filter. Hierdoor kun je zoeken op Categorieën en op Tags door middel van checkboxes. Het enige dat ik hoefde te doen was upgraden naar de Pro versie.

Twijfel

Na deze zoektocht dacht ik dat ik er uit was. Totdat ik op een late avond besloot naar een televisie documentaire te gaan kijken. Deze documentaire heet de ” The Cleaners”.

Deze documentaire gaat over de verantwoordelijkheid van platformen (Facebook, Google ea) voor de content op hun platform. Na het zien van deze documentaire was ik verdoofd door de beklemmende en confronterende weergave van een bizarre wereld. Iedereen kent het jongensboekachtige begin van Facebook. De onstuimige groei leidde echter tot een enorme groei van verantwoordelijkheid. Facebook houd lang vol dat ze een tech-platform zijn en niet verantwoordelijk voor de content. Uiteindelijk heeft facebook een centrum opgezet met moderators die de online content van de gebruikers beoordelen. Via Uitzending gemist is “The Cleaners” nog steeds te bekijken. De stream is pas na 22:00 te bekijken, dat zal wel met de inhoud te maken hebben. Let wel het is geen horror, maar het is ook geen feel good movie voor Blue Monday.

Bloggers Noord Nederland wordt gevoed door de RSS feeds van de bloggers. Mijn twijfel zit hem in de vraag of ik dat allemaal wel wil. Alle feeds bekijken kan al gauw geen hobby meer zijn. Op mijn site zie ik niet alle feeds. Als ik het aantal bloggers groter ga maken, lukt dat natuurlijk helemaal niet meer. Aan de andere kant ik ben natuurlijk geen Google of Facebook en de bloggers op mijn site zijn allemaal nette en beschaafde bloggers.

Wie is verantwoordelijk voor rss content

Keyword Filtering

Voorlopig heb ik besloten om de RSS feeds te gaan filteren op expliciete keywords en zinsdelen. Voor het importeren van RSS feeds gebruik ik WP RSS Aggregator, door de premium versie aan te schaffen krijg ik de beschikking over keyword filtering.

Is een website eigenaar aansprakelijk voor rss-feeds van derden?

Ik ben een artikel tegengekomen op de website van LEXX-IT waarin een vergelijkbare vraag beantwoord word namelijk “Is een website eigenaar wel of niet aansprakelijk voor comments?  Mijn conclusie is dat dat niet zomaar te beantwoorden is. Dat is natuurlijk bijna altijd het geval in de juridische wereld. Er moet wel wat te verdienen blijven voor de advocaten. Een andere voorlopige conclusie is, dat je redelijk gedekt bent als je in ieder geval de moeite neemt om ongewenste content te vermijden.

Mochten jullie feeds tegenkomen op de websites van bloggersnoordnederland en bloggersnederland die aanstootgevend zijn geef dit dan door. Zo houden we de boel samen schoon! Doorgeven kan middels het contactformulier van Bloggers Noord Nederland!

Wanneer is Bloggers Nederland klaar?

Een voorlopige schatting is dat begin maart 2019 de website klaar is!

Als je tips voor mij hebt laat het mij weten. Tevens ben ik nieuwsgierig wat je van de documentaire “The Cleaners” vindt.

CHEERS

JOOST

 

 

 

 

20 Reacties

 1. januari 22, 2019 / 10:51 am

  Ik vind de site al erg overzichtelijk. Maar ben benieuwd naar het eindresultaat in Maart.

  • januari 22, 2019 / 11:34 am

   Dank je Melissa! Voor Bloggers Noord Nederland werkt het nu! Voor Bloggers Nederland is denk ik iets meer nodig!

 2. januari 22, 2019 / 12:13 pm

  Ik ben er momenteel nog niet uit wat nu echt de toegevoegde waarde van een dergelijke site is, maar ik laat me graag overtuigen als de site geheel af is. je hebt me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt, dus wat dat betreft ben je zeker goed bezig!

  • januari 22, 2019 / 1:04 pm

   ThnX Henk! Hoe zoek en vind jij Blogs? Bij mij is het nu zo dat ik ze vaak toevallig tegen kom. Een overzicht per onderwerp lijkt mij handig. Het zoeken op provincie is nog wel een puntje van twijfel. Zo groot is Nederland natuurlijk niet.

 3. januari 22, 2019 / 2:51 pm

  Poeh, dat klinkt als een hele klus. Ik kan me voorstellen dat je noch de tijd noch de energie hebt om alle feeds te controleren. Filteren op bepaalde termen lijkt me een goede start.

 4. De Ondernemende Vrouw
  januari 22, 2019 / 3:52 pm

  Ben benieuwd als alles klaar is.

 5. januari 22, 2019 / 4:03 pm

  Dat moet een groot werk geweest zijn, maar ik kan me voorstellen dat veel bloggers jou ontzettend dankbaar zullen zijn!

 6. januari 23, 2019 / 6:20 am

  Ben benieuwd hoe het uiteindelijk wordt. Lijkt me wel tof.

 7. januari 23, 2019 / 8:33 am

  Ik ben super benieuwd naar het daadwerkelijke platform!
  Ik hou het in de gaten en succes!

 8. januari 23, 2019 / 9:42 am

  Ik ben wel eens benieuwd hoeveel bloggers er in het zuiden, lees Limburg, van het land zitten. Ik ben er nog niet veel tegengekomen. dus ben benieuwd als de site af is.

  • januari 23, 2019 / 12:10 pm

   Daar was ik voor Noord Nederland ook benieuwd naar. Ik denk dat er voor de drie Noordelijke Provincies ongeveer 100 actief zijn. Zeker ben ik hier niet van want er zijn er veel moeilijk vindbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.