Home » about me! » Top 5 Google Apps die ik graag gebruik in 2020!

Top 5 Google Apps die ik graag gebruik in 2020!

5 beste google apps 2020

Google Apps

Google heeft heel veel apps. In deze post schrijf ik alleen over de apps die google zelf heeft ontwikkeld. Ik heb zelf een Iphone en lang niet alle google apps werken daar op. Dit komt doordat dit specifieke Android apps zijn zoals bijvoorbeeld Google Pay. Er zijn echter vijf apps waar ik helemaal mee vergroeid ben. Ik hoop dat deze nog lang zullen blijven bestaan, want dat is het grootste nadeel van Google apps ze kunnen zomaar verdwenen zijn. Over mijn absolute nummer 1, Google Play Music gaan al heel lang geruchten dat deze app vervangen gaat worden door Youtube Music. Van alle onderstaande apps is ook een desktop versie. Dit houdt in dat je op je computer de online versie van de apps in je browser kunt laden. (Een voorbeeld zie je hieronder van Google Play Music).

1. Google Play Music

In een eerdere post, ABOUT JOOST 3: VAKANTIE PLAYLISTS, OFFLINE MUZIEK EN MEER! , schreef ik al hoe ik deze app gebruik.

 

Nog steeds gebruik ik deze app dagelijks naar volle tevredenheid. Het enige nadeel vind ik dat verzamelalbums opgesplitst worden in afzonderlijke albums. Dit komt omdat in de tags van de bestanden het originele album staat.  Je krijgt dan in het album overzicht heel veel albums met soms maar 1 nummer er in. Dit kun je natuurlijk met een programma als Mp3Tag veranderen, maar dat helpt bij mij niet. Ik heb al diverse berichten hierover gelezen, maar ik heb nog niet de juiste oplossing gevonden, behalve in de desktop versie overal handmatig de albumartiest veranderen. Het probleem is voor mij echter ook niet groot omdat ik eigenlijk alleen de playlist functie veel gebruik.

2. Google Keep

Google Keep is de notitie app van Google. Ik was op zoek naar een notitie programma dat kan synchroniseren met mijn windows laptop. Google Keep heeft daarbij de standaard notitie app van de Ipone helemaal vervangen. Ik gebruik het voor van alles. Als ik bij iemand een goed setje hashtags tegen kom voor op Instagram, kopieer ik ze naar Keep. Indien ik mijn usb kabel vergeten ben en ik heb foto’s van mijn Iphone direct nodig op mijn labtop dan zet ik ze in Keep. PDF’s die ik verwacht nodig te zijn voor mijn werk heb ik dan bij de hand. Gedachten en ideeën sla ik er in op. Je kunt takenlijstjes (To-Do list) maken met checkboxes, zodat je ze echt kunt afvinken.

3. Google Agenda

Google Agenda gebruik ik omdat je agenda’s van derden kan gebruiken. Mijn werkgevers/opdrachtgevers delen mijn werkplanning via Google agenda met mij. Binnen het bedrijf van mijn partner gebruiken wij ook Google agenda. Aangezien wij gebruik maken van wisselende team samenstellingen is het wenselijk dat een afspraak in de agenda van elke teamlid afzonderlijk gezet wordt. Ik heb nog niet ontdekt hoe je een afspraak in meerdere agenda’s tegelijk kan toevoegen. Misschien weten jullie de oplossing?

4. Google Maps

Google Maps was niet mijn favoriete navigatie app omdat je niet offline kon navigeren. De navigatie app van Sygic kan dat al zolang als ik navigeer met mijn mobiele telefoon. Sinds Google Maps ook offline te gebruiken is en de data bundels zo groot en goedkoop geworden zijn is data verbruik eigenlijk geen issue meer. Ik betrap mijzelf er op dat ik steeds vaker Google Maps gebruik. Leuk bij Google maps is dat je ook eigen kaarten kan maken. Ik ben nu bezig met een kaart met streetart locaties in Groningen. Er staat een post in de planning voor volgende maand. Hoe je een eigen kaart maakt staat op de site van Computer Totaal.

5. GMAIL

GMAIL is een makkelijke email app die overal werkt. Mijn gmail mail adres gebruik eigenlijk voor alles wat niet echt prive is, zoals nieuwsbrieven, reclame en andere bulk. GMAIL werkt in mijn ogen zoals het moet werken.

Google en Privacy

Alle genoemde Apps van Google zijn gratis. Ik hou er altijd rekening mee dat de informatie/data die je in deze apps deelt, gebruikt kunnen worden voor Googles dataverzameling. Privacy gevoelige gegevens zet ik niet in deze apps. Geen foto’s van mijzelf, geen foto’s van mijn paspoort etc.

Iphone Appstore Links

In deze post worden de Google Play links gebruikt voor Android. Hieronder vind je de links voor IOS (Apple). Helaas zitten niet altijd alle mogelijkheden van de Android versie ook in de IOS  versie. Google Keep heeft in de Android versie een OCR functie zodat je tekst uit een foto kan halen, handig voor bijvoorbeeld visitekaartjes. Deze functie heeft de IOS app niet. In Google Maps kun je in de Android versie ook je zelfgemaakte kaarten bekijken van My Maps. Dit kan in de IOS versie niet. Er blijft gelukkig genoeg over om ook op je Iphone Google Apps te gebruiken.

  Gebruiken jullie ook Google apps? Please let me know!

  CHEERS

  JOOST

   

  11 Reacties

  1. februari 14, 2020 / 11:30 am

   Alleen google maps gebruik ik eigenlijk. Ik wist ook niet dat er nog zoveel meer apps zijn van Google. Google agenda lijkt me heel handig als je met meer samenwerkt.

  2. februari 15, 2020 / 2:33 pm

   Sinds onze Tom Tom de geest heeft gegeven en we nog geen nieuwe hebben gekocht omdat we misschien ook wel een andere auto met ingebouwde navigatie willen, gebruik ik regelmatig Maps en dat werkt prima.

  3. februari 15, 2020 / 2:35 pm

   Eerst dacht ik: Ik gebruik er niet eentje! Maar toch wel, Gmail en google maps vind ik ook fijn en handig.

   • februari 15, 2020 / 3:15 pm

    Google Maps is ook handig. Alleen op langere afstanden jammer dat het je accu snel leeg trekt. Ik heb mijn telefoon altijd aan de oplader in de auto hangen.

  4. februari 15, 2020 / 3:15 pm

   Ik gebruik alleen google maps erg vaak
   Handig ook om route te bepalen enz

  5. februari 15, 2020 / 6:31 pm

   Gmail em google maps gebruiken we hier veel. Google Keep kende ik nog niet, maar klinkt ideaal. Thanx voor de inspiratie!

  6. Felice Veenman
   februari 16, 2020 / 7:07 am

   ik zou niet meer weten hoe ik moest leven zonder Google maps! Google keeps gebruik ik niet: ik schrijf liever ouderwets alles op

  7. februari 16, 2020 / 9:39 am

   Bedankt voor de tips! Google Keep kende ik nog niet. Lijkt me wel interessant. Die ga ik eens uittesten.

   • februari 16, 2020 / 3:56 pm

    Is echt een hele handige app, vooral als je een Android telefoon hebt, maar zelfs op mijn Iphone is het een toppertje.

  8. Caroline
   februari 21, 2020 / 8:38 am

   Met GMail en Google Maps ben ik bekend, met de andere opties nog niet.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.