Home » about me! » Update stress 2: Gratis upgrade Windows 7 naar Windows 10

Update stress 2: Gratis upgrade Windows 7 naar Windows 10

2020-Gratis-upgrade-Windows 7 naar Windows 10

Update stress!

Bij updates heb ik altijd zoiets van “Als dat maar goed gaat!” zie ook een vorige post over een PHP-upgrade. Natuurlijk kun je dat ondervangen met het maken van een backup. Voor mijn websites heb ik dat automatisch geregeld via mijn provider en dit werkt altijd prima. Voor Windows upgrades ben ik altijd minder huiverig. Waarschijnlijk onterecht maar het is bij mij eigenlijk nooit mis gegaan.

Gratis update van Windows 7 naar Windows 10

Het is nu augustus 2020 en zoals iedere “die hard” Windows 7 gebruiker krijg ik voortdurend waarschuwingen dat de ondersteuning is afgelopen. Het is vakantie en om voorbereid te zijn op het nieuwe cursusseizoen van ons bedrijf Outstanding Classroom besloot ik dat het een goed moment is om maar eens te gaan upgraden.

Ik las een artikel op “De gratis upgrade van Windows 7/8.1 naar Windows 10” op Schonepc.nl. In ieder geval is het aan te bevelen om het artikel op schonepc.nl ook even door te nemen. In dit artikel worden twee links genoemd naar een upgrade. De eerste mislukte bij mij en werd afgebroken. Maar de volgende link werkte als een speer:

https://download.microsoft.com/download/0/1/6/01677C03-1D89-49FD-B49B-87B0F36B00D1/Windows10Upgrade24074.exe .

Windows 10 Pro

Ik was benieuwd naar welke versie mijn Windows 7 Ultimate was ge-upgrade. In de systeem instellingen van Windows 10 zag ik dat het Windows 10 Pro is. Kortom “No Stress” operatie geslaagd!

Hopelijk gaat de upgrade bij jullie ook vlekkeloos. Laat het mij weten!

CHEERS

JOOST

2 Reacties

 1. augustus 17, 2020 / 6:20 am

  In 2017 ben ik overgestapt van XP naar Windows10. Ding was ruim 10 jaar oud. Beeldschermscharnier was al jaren afgebroken en ik had er een los toetsenbord bij nodig. Werd dus een nieuwe met een veel beter geluid (ik gebruik m’n laptop ook als enoge TV) en SSD. Dat laatste is een uitkomst en maakt het werken en opstarten stukken sneller.

  Wondows7 en 8 heb ik dus overgeslagen. Ik erger me nu nog wel eens aan zaken die ze niet goed aangepakt hebben iin Windows 10, maar dat blijkt dan al zo te zijn sinds 7 of 8. Ik heb de home versie van 10 en zie niet het verschil met de pro versie van een kennis die ik vaak met PC-zaken moet helpen. Die maffe tegels gebruik ik niet en alle aero-onzin staat uit.

  Ik heb ook veel oude PC’s omgezet naar 10. Vanaf 8 was nooit een probleem, van XP was vrijwel nooit te doen. 7 zit daar tussenin. Bij een aantal ging het prima en bij anderen totaal niet. Ben je 2 uur bezig en dan geeft ie het op en zet het oude systeem weer terug. Zit er vooral in hou oud de Bios-versie en de drivers van de harde schijf zijn. Bij sommige PC zijn daar geen recente (circa 6 jaar ‘jonge’) udates voor en dan gaat het niet lukken.

  In 2017 gaf ik 500 euro uit. Mijn broer kocht onlangs een vergelijkbaarapparaat met SSD en een betere i5-processor voor 240 euro inclussief Windows 10 bij een bedrijf dat ‘oude PC’s’van bedrijven opknapt en verkoopt. Daar kan je zelf toch geen ellende voor hebben.

  • augustus 17, 2020 / 9:31 am

   Bedankt voor je reactie Ximaar. Op zich heb je gelijk dat oude computers oplappen niet altijd de beste optie is. Ik probeer echter mijn apparatuur zo lang mogelijk mee te laten gaan. In het kader van duurzaamheid en kostenbesparing besloot ik toch de kantoor PC te upgraden. Overigens staat er in de systeemgegevens van Windows dat de BIOS verouderd is. De installatie ging echter wel perfect. Voor onze dagelijkse werkzaamheden gebruiken we laptops daarvan is er 1 net gekocht met SSD en AMD Ryzen 5 processor. Dit werkt echt heerlijk, vooral met Zoom en Microsoft Teams (zie ook mijn post http://blog.bloggersnoordnederland.nl/video-conferencing-en-thuiswerken-zo-doet-outstanding-classroom-dat/. Wat een goede deal van je broer trouwens een laptop met i5 en SSD voor €240,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: