Home » Wordpress » Update Stress! Naar PHP 7, help plugins werken niet meer! �

Update Stress! Naar PHP 7, help plugins werken niet meer! �

Update Stress PHP 7 Wordpress

Hosting

Als je een WordPress  site hebt dan heb je een host nodig. Je download een installatie bestand van WordPress.org en installeert die bij je host. Een goede host is goud waard. Je leest af en toe echt horror verhalen over hosts. Lees maar eens deze post op bloggenenloggen.nl. Nicole geeft daar sowieso een helder beeld van wat een host is en waar een goede host aan moet voldoen.

Email van mijn Hosting provider

Ergens in juni kreeg ik een mailtje van Sohosted (mijn Host), dat mijn websites zouden verhuizen naar een nieuw platform. Om eerlijk te zijn heb ik dat mailtje niet echt goed gelezen, omdat er stond dat ik naar het PLESK control panel zou verhuizen. Ach, dacht ik dat heb ik al een tijdje, en heb niet verder gelezen.

WP RSS Aggregator

In mei kreeg ik een bericht dat een belangrijke plugin op de websites van Bloggers Nederland en Bloggers Noord Nederland, WP RSS Aggregator (zie ook vorige post) ingrijpend op de schop zou gaan. Ik zou via mijn Dashboard wel bericht krijgen wanneer het zover zou zijn. Tevens zou het een naadloze overgang zijn en de oude plugin zou ook blijven werken.

No worries!

Tot inderdaad het bericht kwam, de nieuwe versie is klaar. Ik dacht, “Top” lekker ff updaten. Meestal denk ik dat trouwens niet en krijg ik last van update stress. Ik had echter zoveel vertrouwen in de makers van WP RSS Aggregator, dat ik zonder backup te maken enthousiast aan het updaten sloeg.

Geen weg terug!

Dom! Ik had wel ergens gelezen dat als je eenmaal ging updaten je niet terug kon naar de oude versie van de plugin, omdat de license key niet meer werkt. Na de update, was het totale chaos op de website van Bloggers Nederland.

Probleem 1: The replacement character

Overal op de website waren nu �-tekens zichtbaar. In eerste instantie dacht ik dat dit door de update van WP RSS Aggregator kwam. Ik heb wel eens vaker problemen met een blog of website gehad. Het advies dat ik dan van mijn hosting provider krijg is schakel één voor één je plugin’s uit en kijk welke het probleem veroorzaakt. Alle plugin’s heb ik uitgeschakeld. Helaas nog steeds overal�-tekens.

Geen Plugin probleem, wat nu?

Ik heb dit teken vaker gezien maar wist totaal niet wat het betekende. Google weet dat gelukkig wel en het blijkt het “replacement character” te zijn. Het replacement character wordt vaak veroorzaakt door een verouderde versie van PHP.

Ik heb de email van mijn provider er bij gepakt en beter gelezen en daar stond inderdaad in dat ik het beste PHP kan updaten naar versie 7.1. Dat heb ik gedaan en toen was dat probleem verholpen. Bijkomend voordeel is trouwens dat de site een stuk sneller is geworden. PHP upgraden is bij iedere host verschillend. Sohosted heeft een heel gebruikersvriendelijk dashboard daar staat een menu optie PHP en kun je schakelen tussen verschillende versies. De nieuwste versie wil nog wel eens problemen geven, dus kies ik altijd de op één na nieuwste versie.

Probleem 2: Geen automatische email meer vanuit WordPress

Archhhhhh, geen email notificaties meer dat een blogger zich heeft aangemeld. Geen email meer als iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief. Dit blijkt ook weer met de nieuwe versie van PHP te maken te hebben. Gelukkig is daar een eenvoudige plugin voor namelijk “Post SMTP”.  Overigens stond dit niet in de email van mijn hosting provider. Ik had geluk dat ik in Google intypte ” Sohosted WordPress geen email” en direct op de juiste pagina terecht kwam. De FAQ pagina’s van Sohosted zijn uitstekend verzorgd en duidelijk in het Nederlands geschreven.

WP RSS Aggregator werkt weer!

WP rss Aggregator, werkt weer als een zonnetje en de update van deze plugin was niet de oorzaak van de ontstane problemen maar maakte ze alleen zichtbaar.

Bloggers Nederland voorbeeld rss import
De RSS stream van FSOM Magazine op Bloggers Nederland

Eind goed, al goed

Na ongeveer 9 uur werk, zijn we weer helemaal ge-update! Althans? Ik zie bij de plugins alweer het cijfer 3 staan! Het was weer eens goed om de host instellingen bij langs te gaan. Sohosted heeft automatische back-up mogelijkheden, die heb ik natuurlijk direct geactiveerd.

Hebben jullie ook last van update stress?

 

CHEERS�

JOOST

 

Samenvatting
software image
Beoordeling Schrijver
1star1star1star1star1star
Beoordeling Lezers
5 based on 1 votes
Software Naam
PHP 7
Operating System
Linux
Software Category
Website
Prijs
EUR 0
Webadres/URL

10 Reacties

 1. augustus 16, 2019 / 4:59 pm

  Alleen als het een Windows update is, want die duren altijd uren

  • augustus 19, 2019 / 8:07 pm

   Die heb ik net ook weer gedraaid! Dat duurde twee lang en twee breed! Maar wel probleemloos 🙂

 2. augustus 16, 2019 / 5:03 pm

  Jeetje ik ken hier veel te weinig van. Zou me eens moeten verdiepen hierin!

 3. augustus 16, 2019 / 6:56 pm

  Ik heb echt geen idee wat ik net gelezen heb haha

  • augustus 16, 2019 / 7:43 pm

   Mocht je dit soort tekens � zien in blogposts dan weet je nu dat je je php versie moet updaten! 🙂

 4. augustus 17, 2019 / 6:34 am

  Update stress? Ja, zeker! Ik kan wel leuke blogs typen, maar de technische kant blijft abracadabra. Ik was laatst heel blij met de backup die de provider van mijn website had. Ik had mijn eigen site gemolesteerd.
  Wat jij hierboven schrijft is dus ook abracadabra voor mij….

  • augustus 19, 2019 / 8:02 pm

   Goed dat je de backup nog even noemt. Ik heb gelijk de automatische backup bij mijn host (Sohosted) aangezet!

 5. augustus 19, 2019 / 12:51 pm

  Ja, absoluut! Daarom wacht ik soms liever even met een update want op Facebook komen soms wel ervaringen voor bij van andere bloggers met updates. En bij sommige krijg je inderdaad problemen. Ik kan me je stress goed voorstellen! Knap dat je het hebt opgelost!

 6. augustus 19, 2019 / 7:44 pm

  Gelukkig nog nooit last van gehad (even afkloppen ***) gelukkig is alles goed gekomen zo te horen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.