Home » about me! » Muziek en Festivals » Van Google Play Music naar Youtube Music

Van Google Play Music naar Youtube Music

Van Google Play Music naar Youtube Music

Ordenen van mijn Muziek bibliotheek

In mijn vorige post kondigde ik aan dat ik mijn muziek opnieuw wil ordenen. Ik gebruik al behoorlijk lang “Google play Music”. Ik heb daarin een directory aangewezen die alles wat daarin gedownload wordt automatisch op neemt in de bibliotheek. Bij verzamel cd’s gaat dit bij  “Google Play Music”, Youtube Music en ook Itunes niet goed. Het is dan ook aardig rommelig geworden in mijn muziekbibliotheek.

 

Googles Play Music vs Youtube Music

Voorkom opsplitsen van verzamel cd’s

Bij verzamelalbum’s is het probleem dat deze worden opgesplitst in de albums waarvan ze afkomstig zijn. Heb je een verzamelalbum/Playlist van 20 nummers van verschillende artiesten dan kan het zijn dat deze wordt opgesplitst in 20 albums met maar 1 nummer. Om dit te voorkomen gebruik ik het gratis programma Mp3Tag. Ik verander twee kolommen namelijk Album en Album Artiest. Daarna upload ik ze in Google Play Music. (zie ook de video in deze post).

Google Play Music stopt en wordt Youtube Music

Het is ontzettend jammer maar Good Old Google Play Music wordt uit gefaseerd en uiteindelijk beëindigd (zie ook de post van Tweaker.net). Het liefst ziet Google dat ik overstap naar Youtube Music. Google is druk bezig om een automatische transfer mogelijkheid te maken. Deze werkt bij mij op dit moment nog niet (juni 2020).

Zet je play music account over

Eerste indruk Youtube Music (Free version)

Helaas heb ik geen verbeteringen gezien in Youtube Music ten opzichte van Google Play Music. Sterker nog er ontbreekt nogal wat functionaliteit die wel in Google Play Music zit nl;

– Informatie per song is niet aan te passen
– Album informatie kan niet worden aangepast
– Nummer volgorde is niet aan te passen
– Playlists kunnen niet gedownload worden en zijn dus niet offline te beluisteren. (Free version)
– Nummers en albums zijn niet te downloaden op PC

Op dit moment kun je al wel je Muziek handmatig uploaden in Google Music. Ik doe dit in eerste instantie alleen met playlists. In onderstaande video leg ik uit hoe ik dat doe.

Ga ik overstappen?

Op dit moment denk ik het niet. De free version van Youtube Music biedt te weinig. Ik zal dan moeten overstappen naar de betaalde premium versie. Als ik dan toch moet betalen dan ga ik waarschijnlijk over naar Apple Music. Eigenlijk benadert Apple Music het meeste de look and feel van Google Play Music. Over Apple Music zal ik later nog een post gaan schrijven.

Music Apps

Gebruiken jullie ook een App voor je Muziek bibliotheek of heb je vragen over deze post? Laat het mij weten!

CHEERS

Joost!

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.